Cele mai citite
 


Ministrul Sănătăţii şi comisarul european au lansat portalul EU-HEALTH în română
vineri, 20 martie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 20 mar /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, s-a întâlnit, vineri, cu comisarul european pentru sănătate, Androulla Vassiliou, cu prilejul lansării portalului EU-HEALTH în limba română.

Cu această ocazie, au abordat subiecte legate de politici şi acţiuni la nivel comunitar, precum donarea şi transplantul de organe, drepturile pacienţilor în ceea ce priveşte asistenţa medicală transfrontalieră, strategia privind maladiile rare, inegalităţile din sectorul sănătăţii pe plan european şi Cartea Verde privind personalul sanitar.

Portalul Uniunii Europene este consacrat sănătăţii publice şi oferă o gamă largă de informaţii şi date cu privire la chestiuni şi activităţi legate de sănătate la nivel european şi internaţional.
Principalul obiectiv al portalului este lansarea de informaţii simple, clare şi fundamentate ştiinţific asupra măsurilor de protecţie a sănătăţii şi de prevenire a bolilor, precum şi informarea cu privire la programe şi iniţiative în domeniul sănătăţii la nivel european. De asemenea, scopul portalului este acela de a influenţa pozitiv comportamentul cetăţenilor în favoarea unui stil de viaţă sănătos şi de a promova îmbunătăţirea stării de sănătate în Uniunea Europeană.
Specialiştii în domeniul medical, cercetători, factori de decizie politică sau simpli cetăţeni vor putea accesa în limba română informaţii clare şi aprobate ştiinţific pe tema sănătăţii.
"Doresc să le transmit concetăţenilor mei că portalul pentru sănătate al Uniunii Europene nu este o iniţiativă formală", a spus ministrul Ion Bazac.
El a adăugat că portalul reprezintă un instrument practic, care completează acţiunile Comisiei Europene şi ale Ministerului Sănătăţii deopotrivă. În opinia ministrului, utilitatea portalului pentru români stă, poate, cel mai mult în faptul că răspunde unei nevoi actuale majore - cunoaşterea şi respectarea drepturilor pacienţilor.
''Mai mult decât atât, portalul pentru sănătate al Uniunii Europene este o uşă care se deschide iniţiativelor comunitare şi problemelor legate de îmbunătăţirea stării de sănătate, de politica medicamentului, de asistenţă medicală transfrontalieră şi multe altele", a subliniat ministrul Sănătăţii. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.