Cele mai citite
 


Război între ambulanţele din Bangkok, pentru afacerea preluării victimelor
vineri, 4 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sute de ambulanţe aparţinând unor organizaţii considerate drept caritabile îşi dispută, pe străzile din Bangkok, profitabila afacere a preluării victimelor accidentelor - şi 'bacşişul' oferit de clinici pentru pacienţii primiţi, transmite joi Efe.
Sub o falsă etichetă, conform căreia prestează un serviciu motivaţi fiind de spiritul de caritate şi solidaritate, un grup de întreprinzători 'inteligenţi' scoate din garaj în fiecare noapte flota proprie de ambulanţe pentru a-i 'fura' pe cei accidentaţi de la ambulanţele fundaţiilor Pohtecktung şi Ruamkatanyu, singurele autorizate pentru a efectua aceste operaţiuni.

Obiectivul mercenarilor de pe ambulanţe constă în a încasa banii pe care spitalele private îi oferă pentru că astfel au paturile pline cu răniţi, în ciuda faptului că această practică este interzisă.

Pohtecktung şi Ruamkatanyu, fondate cu multe decenii în urmă de familii bogate chino-thailandeze, s-au născut ca servicii funerare gratuite aflate sub protecţia mănăstirilor budiste, iar activitatea lor este foarte legată de superstiţii şi de spirite.

Circa 90 la sută dintre persoanele care lucrează pentru Pohtecktung şi Ruamkatanyu sunt voluntari care în general primesc în schimb un curs de prim-ajutor, care durează de la două zile la două săptămâni.

În timpul recentelor proteste care au avut loc în Bangkok, membrii serviciilor de salvare s-au aflat în situaţii periculoase atunci când a trebuit să preia morţii sau răniţii, în mijlocul înfruntărilor dintre manifestanţi şi forţele de securitate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Primul serviciu privat de ambulanţă la Miercurea Ciuc Primul Serviciu privat de ambulanţă din Harghita a fost înfiinţat la Miercurea Ciuc de dr. Bachner Istvan, fost şef al Serviciului Judeţean de Ambulanţă, având drept obiect transportul nemedicalizat.
Dâmboviţa: Ambulanţe noi primite de Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa a primit de la Ministerul Sănătăţii trei ambulanţe noi, astfel că serviciul SMURD se va extinde şi în oraşele Moreni, Găeşti şi Pucioasa, se arată într-un comunicat al ISU Dâmboviţa, remis miercuri.
Neamţ: Ambulanţe puse pe drumuri înzăpezite de alarme false Deşi ambulanţele fac faţă cu greu solicitărilor din cauza drumurilor acoperite cu zăpadă, serviciul se confruntă din nou cu alarme false.
Sălaj: Ambulanţe noi pentru SMURD Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Porolissum al judeţului Sălaj a primit, sâmbătă, trei ambulanţe ce vor fi utilizate în cadrul Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD), ce va fi operaţional în Sălaj, cel mai probabil, până la finele acestui an, potrivit purtătorului...
Harghita: Autorităţile locale au păreri împărţite despre posibilitatea achiziţionării de ambulanţe Miercurea Ciuc, 12 ian /Agerpres/- Autorităţile locale şi judeţene din Harghita au părere împărţite despre posibilitatea achiziţionării de ambulanţe, cel mai mulţi fiind de părere că banii de investiţii ar trebui folosiţi pentru alte scopuri.
Maramureş: Primul serviciu de ambulanţă privat Firma de pază UKRO Security şi Fotbal Club Baia Mare vor avea peste o luna de zile primul serviciu de ambulanţă privat din judeţul Maramureş.