Cele mai citite
 


Nivelul stresului se va putea măsura cu ajutorul calculatorului
vineri, 4 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
La salonul Computex de la Taipei, unul din cele mai mari saloane de informatică din lume, a fost prezentat joi un nou procedeu, prin care se ia pulsul utilizatorului unui calculator. Tehnologia, numită 'BioDynamic Signature' (BDS), a fost pusă la punct de firma israeliană Idesia, care prevede comercializarea ei în trimestrul al patrulea al acestui an, informează AFP.
Utilizatorul unui calculator va dispune de doi receptori asemănători mouse-ului, prin care-şi va putea măsura activitatea cardiacă. Valorile, asociate cu datele personale ale pacientului, înregistrate înainte (vârsta, de exemplu), vor permite calcularea nivelului stresului.

'Este ca şi cu amprentele. Fiecare este diferit', a afirmat în cadrul salonului David Chang, vice-preşedintele firmei producătoare. Potrivit lui, 'este ca şi cum ai aprinde televizorul pentru a vedea previziunile meteo; aşa poţi să te pregăteşti mai bine ca să mergi la serviciu în fiecare zi'.

Receptorii pot fi conectaţi şi la alte aparate, ca telefoanele mobile sau consolele de jocuri, informează firma, adăugând că producătorii de calculatoare s-au arătat deja interesaţi de această tehnologie. Oficialii firmei n-au precizat însă care va fi preţul receptoarelor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Jocuri de calculator pentru tratarea depresiei în cazul persoanelor în vârstă Jocurile cognitive de calculator pot duce la o remisiune completă în 70 % din cazurile de depresie la persoanele în vârstă care nu răspund bine la tratamentul medicamentos, potrivit unui studiu publicat în revista 'Nature Communications', preluat joi de cotidianul spaniol ABC.
Manifestări organizate în ţară cu ocazia zilei de 1 Iunie (grupaj 3) În întreaga ţară au fost organizate vineri manifestări cu ocazia zilei de 1 iunie, Ziua Internaţională a Copilului. Spectacole, tombole, baluri mascate, concursuri de desene pe asfalt, competiţii sportive sau artistice, toate i-au aşteptat pe cei mici pentru a se distra şi a se bucura de o zi specială...
Supercalculatorul Watson, realizat de IBM, de la concurent în jocuri televizate la căutarea leacului pentru cancer Supercalculatorul Watson, al companiei IBM, îşi demonstrează calităţile într-o sumedenie de domenii, reuşind deja să câştige un important joc de televiziune în faţa concurenţilor umani, căutând leacul pentru cancer, oferind soluţii de analist de afaceri şi consultanţă pentru diferite industrii şi domenii...
Un chinez a murit după trei zile de jocuri neîntrerupte într-un internet-cafe Beijing, 22 feb /Agerpres/ - Un bărbat din China a murit după ce a petrecut trei zile fără întrerupere jucându-se la calculator într-un internet-cafe din Beijing, fără a dormi şi practic fără a mânca, relatează marţi presa chineză, citată de AFP.
Nouă tehnologie care transformă gândurile în mişcare pentru paraplegici O nouă tehnologie care permite realizarea unei legături între creier şi un computer, transformând gândurile în mişcare, i-a permis unui tânăr din California care are picioarele paralizate în urma unui accident în care i-a fost secţionată măduva spinării, să meargă din nou, conform unui material publicat...
Saloane pregătite pentru cazuri de gripă nouă Râmnicu Vâlcea, 10 iunie /Agerpres/ - Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea a dispus rezervarea unui număr de 26 de saloane cu 69 de paturi în Secţia Boli Contagioase, în cazul apariţiei în judeţ a unor pacienţi infectaţi cu virusul A/H1N1.