Cele mai citite
 


Irinel Popescu: Procentul din PIB alocat sănătăţii este insuficient
duminică, 22 martie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 22 mar /Agerpres/ - Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, prof. dr. Irinel Popescu, consideră că alocarea a numai 3,2% din PIB pentru sănătate reprezintă foarte puţin.

În opinia sa, ar fi trebuit ca pe modelul educaţiei, să existe un pact naţional în sănătate şi responsabilii din acest domeniu ''ar fi trebuit să fie mai vocali'' în ceea ce priveşte alocarea procentului din PIB.

Referindu-se la colaborarea cu Ministerul Sănătăţii, el a spus că CNAS este foarte flexibilă în ceea ce priveşte cotele pentru sănătate. Preşedintele CNAS doreşte să se rămână la nivelul actualelor contribuţii pentru sănătate, dar susţine că orice altă sursă de venituri este binevenită. În opinia sa, nu ar fi trebuit să fie redusă contribuţia pentru sănătate, ci ar fi trebuit lăsat procentul iniţial.
Preşedintele CNAS a adnugat că actualul procent de 3,2% nu ajunge, iar responsabilii din sănătate ar fi trebuit să fie ''mai fermi'' şi să solicite un procent mai mare. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.