Cele mai citite
 


Decesul mamei reduce şansele de supravieţuire la copiii de până la 10 ani
duminică, 6 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie
 

Decesul mamei reduce posibilităţile de supravieţuire la copiii de până la 10 ani, în timp ce moartea tatălui are consecinţe nesemnificative în ceea ce priveşte supravieţuirea micuţilor, potrivit unui studiu realizat în Bangladesh, transmite joi Efe.

Studiul, publicat într-un supliment special al revistei medicale 'The Lancet', dedicat sănătăţii femeilor, a fost realizat de Corine Ronsmans şi echipa sa, de la Şcoala de Igienă şi Medicină Tropicală din Londra.

Autorii s-au folosit de datele culese în rândul populaţiei dintr-o zonă rurală, pentru a determina probabilităţile de supravieţuire şi ratele de mortalitate la copiii de până la 10 ani, în legătură cu moartea unuia dintre cei doi părinţi, între anii 1982 şi 2005.

În acest mod, s-a descoperit că, din totalul de 144.861 de naşteri înregistrate în această perioadă, 14.868 de copii au murit înainte de a împlini 10 ani.

Probabilitatea medie de supravieţuire până la vârsta de 10 ani a fost de 24 la sută la copiii ale căror mame au decedat înainte ca aceştia să împlinească zece ani, în comparaţie cu un procent de 89 la sută în cazul copiilor ale căror mame erau încă în viaţă.

Autorii studiului sunt de părere că sporirea mortalităţii în rândul copiilor, mai ales în rândul bebeluşilor, este determinată de întreruperea hrănirii la sân, unul dintre factorii care determină supravieţuirea infantilă. În zona rurală din Bangladesh, până la 92 la sută dintre copii sunt hrăniţi la sân până când împlinesc 12 luni.

Potrivit studiului, mulţi bărbaţi din Bangladesh se recăsătoresc la puţin timp după pierderea soţiei, iar cercetătorii precizează că, o dată cu noua căsătorie, relaţiile acestora cu primii copii se răcesc.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
1 din 5 români crede că pediculoza este o problemă de igienă personală - Miturile legate de pediculoză sunt dezminţite de cercetările ştiinţifice Conform celui mai recent studiu la nivel urban comandat de Omega Pharma România şi Paranix, implementat cu ajutorul Exact Cercetare şi Consultanţă, 79% dintre respondenţii cu vârste cuprinse între 25 şi 55 de ani declară că au avut păduchi de cap, iar 21% cred că pediculoza este o problemă de igienă...
Contracepţia permite salvarea vieţii a 250.000 de femei în fiecare an /studiu/ Contracepţia permite salvarea vieţii a 250.000 de femei anual în întreaga lume, dar dacă toate femeile ar dispune de mijloace adecvate de contracepţie acest număr ar creşte cu încă 100.000, relevă două studii făcute publice marţi, citate de AFP.
Accesul la apă curată şi la săpun ar putea să stimuleze creşterea la copiii mici Accesul la apă curată şi la săpun nu doar că îmbunătăţeşte igiena, dar ar putea chiar să stimuleze creşterea la copiii mici, indică un studiu citat joi de BBC.
Peste 6.600 de copii şi mame din centre sociale şi şcoli vor beneficia de produse de igienă orală gratuite În cadrul campaniei de prevenţie şi educare „Zâmbeşte România”, peste 6.600 de copii şi mame vor beneficia în mod gratuit de produse de igienă orală şi de cursuri educaţionale cu privire la importanţa sănătăţii orale. GlaxoSmilthKline (GSK) Consumer Healthcare şi Wrigley România, împreună cu Salvaţi...
Studiu: Peste 90% dintre părinţi susţin nevoia de informare în privinţa educării copiilor Peste 90% dintre părinţi susţin nevoia de informare în privinţa educării copiilor, principalele teme vizate fiind igiena zilnică, sănătatea, hrana, psihologia şi dezvoltarea minorului, relevă un studiu dat publicităţii marţi de Fundaţia "Copiii Noştri", în cadrul proiectului "Promovarea Strategiei Naţionale...
Studiu SRP: 51% dintre mamele din România nu au auzit de imunizarea împotriva rotavirusului Peste 50 la sută dintre mame nu au auzit de vaccinarea împotriva rotavirusului, cea mai frecventă boală infecţioasă a copilăriei, se arată într-un studiu al Societăţii Române de Pediatrie, realizat în cadrul campaniei "Să protejăm împreună copilăria".