Cele mai citite
 


Călăraşi: Peste 620 de femei s-au programat la cabinetele caravanei 'Diagnostic Mobil'
duminică, 6 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 620 de femei din judeţul Călăraşi s-au programat, până la data de 25 iunie, la cabinetele caravanei 'Diagnostic Mobil'.
Caravana 'Diagnostic Mobil' a ajuns pe 25 mai în municipiul Călăraşi, la iniţiativa deputatului social-democrat Oana Niculescu Mizil, femeile din judeţ beneficiind gratuit de teste Babeş-Papanicolau sau mamografii.

'Avem programate 625 de femei până pe 25 iunie, cu 125 mai mult decât era baremul. Receptivitatea femeilor a fost deosebită. Asta denotă că este foarte necesar ca în judeţul Călăraşi să se mai facă asemenea acţiuni', a declarat vineri, pentru AGERPRES, coordonatorul programului, dr. Carmen Filimon.

Potrivit acesteia, caravana va rămâne în municipiul Călăraşi până pe data de 25 iunie, întrucât sunt foarte multe solicitări din partea altor judeţe pentru acest program.

Până în prezent, în caravana 'Diagnostic Mobil' au fost efectuate 170 de teste Babeş-Papanicolau şi 107 mamografii.

Femeile la care se vor depista probleme vor fi preluate pentru tratament, în mod gratuit, prin Fundaţia Renaşterea, de clinici specializate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: Investigaţii medicale gratuite la Eforie pentru diagnosticarea cancerului de sân şi col uterin Fundaţia Renaşterea oferă gratuit teste pentru diagnosticarea cancerului de sân şi a celui de col uterin tuturor femeilor din Eforie şi din localităţile limitrofe, precum şi celor care-şi petrec vacanţa pe litoral, în luna august.
Constanţa: Sute de femei din Eforie au primit consultaţii medicale gratuite printr-o campanie a Fundaţiei Renaşterea Peste 200 de femei din oraşul Eforie şi zona limitrofă acestuia au primit consultaţii gratuite prin intermediul campaniei de Diagnostic Mobil - Cancer de sân şi col uterin, desfăşurată în judeţul Constanţa, de la începutul lunii august, de Fundaţia Renaşterea.
Fundaţia Renaşterea va primi premiul 'Pearl of Wisdom', la Summitul European de Prevenire a Cancerului de Col Uterin Bruxelles, 26 ianuarie - Corespondentul Agerpres, Tudor Martalogu, transmite: Preşedintele Fundaţiei Renaşterea, Mihaela Geoană, va primi marţi seara, în cadrul Summitului dedicat Săptămânii Europene de Prevenire a Cancerului de Col Uterin, premiul 'Pearl of Wisdom'.
Fundaţia Renaşterea şi Ambasada Marii Britanii protejează sănătatea femeii Aproape 75.000 de euro au fost strânşi în urma licitaţiei desfăşurate în cadrul Galei ''Artă pentru Viaţă'', eveniment caritabil organizat de Fundaţia Renaşterea.
Unitatea Mobilă a Fundaţiei ''Renaşterea'' acordă consultaţii gratuite la Huşi Femeile din judeţul Vaslui beneficiază, în această perioadă, de investigaţii medicale gratuite prin programul ''Diagnostic Mobil - Sân şi Col uterin'' al Fundaţiei ''Renaşterea'', informează un comunicat al fundaţiei, remis, vineri, AGERPRES.
Fundaţia Renaşterea oferă în luna martie mamografii şi teste Babeş Papanicolau gratuite Fundaţia Renaşterea organizează, în luna martie, campania ''În luna lui Mărţişor, cel mai frumos cadou este Sănătatea ta''. Prin intermediul proiectului SALVA, cu finanţare POSDRU, Fundaţia Renaşterea oferă în luna martie 167 de mamografii şi 381 de teste Babeş Papanicolau gratuite la Centrul Medical...