Cele mai citite
 


Vopsea toxică: McDonald's retrage paharele Shrek
duminică, 6 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Lanţul de restaurante fast-food McDonald's a retras 12 milioane de pahare de băut care promovează noul film din seria Shrek deoarece desenele pictate pe ele conţin metalul toxic cadmiu, informează AP şi BBC News.
Paharele au fost vândute la un preţ de circa 2 dolari bucata şi sunt disponibile în patru modele care înfăţişează principalele personaje din film.

Cadmiul poate afecta ficatul, rinichii, plămânii, sistemul nervos şi creierul. În cazul paharelor Shrek, există îngrijorări în legătură cu expunerea pe termen lung la niveluri scăzute de cadmiu.

Metalul ar putea cădea din vopsea pe mâinile copiilor şi apoi ar putea ajunge în corp dacă aceştia îşi bagă mâinile nespălate în gură.

Compania a precizat că a cerut clienţilor să nu mai folosească aceste pahare, ca măsură de precauţie. 'Considerăm că paharele Shrek din sticlă sunt sigure pentru a fi folosite de consumatori. Cu toate acestea, pentru a ne asigura încă o dată că clienţii primesc produse sigure din partea noastră, am luat decizia de a opri vânzarea lor şi retragerea voluntară a acestor produse, (măsură) intrată în vigoare imediat', a declarat purtătorul de cuvânt al McDonald's din SUA, Bill Whitman.

'Shrek Forever After', a patra şi ultima parte din seria Shrek, a fost lansat luna trecută în SUA.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Căpcăunul Shrek, suspectat că servea cancer consumatorilor la McDonald's Cunoscutul lanţ de restaurante cu alimentaţie rapidă McDonald's a retras vineri 13 milioane de pahare decorate cu efigia căpcăunului verde Shrek şi cu alte personaje ale serialului de desene animate eponim întrucât în componenţa picturilor intra cadmiul, considerat substanţă cancerigenă, informează AFP...
Preparatele lanţurilor fast-food din SUA, mai sărace în calorii decât mâncărurile oferite de unele restaurante O masă într-un restaurant care nu aparţine marilor lanţuri fast-food din SUA ar putea conţine cu două până la trei ori mai mult cantitatea de calorii cerută în mod normal, arată un studiu al Universităţii Tufts din Massachusetts, citat de AFP.
Experiment medical în SUA: mănânci la fast-food şi câştigi - kilograme şi bani Un grup de cercetători de la Şcoala de medicină a Universităţii Washington din St.Louis au lansat o ofertă mai puţin obişnuită: se caută persoane dispuse să se îngraşe consumând suplimentar în fiecare zi un meniu de fast-food de 1000 de calorii, timp de trei luni. Amatorii primesc şi bani pentru aceasta...
Cadmiul din pâine şi legume creşte riscul de cancer mamar Produsele cu un înalt conţinut de cadmiu, o substanţă cancerigenă şi toxică ce ajunge în produsele alimentare din îngrăşămintele chimice, cresc riscul dezvoltării de cancer mamar. Între altele, cadmiul se poate acumula în cantităţi mari în plantele agricole, relevă un studiu al cercetătorilor suedezi...
Ficatul este o victimă a modului greşit de a ne alimenta, susţine preşedintele Comisiei de Hepatologie din MS Sănătatea ficatului este tot mai greu de păstrat având în vedere felul în care cele mai multe persoane apelează la mâncarea gata pregătită care se găseşte în magazinele fast-food şi mai puţin la mâncarea gătită în casă, a declarat vineri la Braşov prof. dr. Mihai Voiculescu, preşedintele Comisiei de...
Obezitatea proscrisă: guverne europene vor să legifereze un regim alimentar mai sănătos Taxarea fast-food-ului în România, impozitarea ciocolatei în Danemarca, restricţionarea grăsimilor nesaturate în Spania - pe măsură ce populaţia europeană creşte, multe guverne intenţionează să legifereze mai bine sănătatea, comentează revista germană Der Spiegel.