Cele mai citite
 


Prof.dr. Mircea Beuran: Îmi doresc linişte şi să pot continua ceea ce am început
duminică, 6 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prof. dr.Mircea Beuran, reputat chirurg la Spitalul de urgenţă ''Floreasca'' din Capitală, care îşi aniversează, sâmbătă, ziua de naştere, declară că la 57 de ani, îşi doreşte ''să se limpezească lucrurile'' şi să poată continua ceea ce a început.
'Îmi doresc să avem un sens al activităţii. Ne-am transformat în administratori care gestionăm sărăcia. În fiecare dimineaţă ne întrebăm dacă avem ce ne trebuie pentru a lucra. Luptăm să supravieţuim, ceea ce nu este normal. Sper ca această perioadă să treacă cât mai repede, pentru că istoria ne-a dovedit că în cele mai grele momente, românii au găsit soluţii. În plan personal îmi doresc aceleaşi lucruri, să fim sănătoşi şi să putem să continuăm ceea ce am început, pentru a pune încă o piatră la temelia medicinei, atât de încercate în aceste zile', a declarat pentru AGERPRES prof. dr. Mircea Beuran.

Medicul Mircea Beuran s-a născut la 5 iunie 1953. Este profesor universitar?la Universitatea de Medicină şi Farmacie ''Carol Davila''?din Bucureşti şi şeful clinicii de chirurgie a Spitalului Clinic de Urgenţă ''Floreasca''.

A absolvit Facultatea de medicină Generală a Universităţii de Medicină Generală şi Farmacie ''Carol Davila'' din Bucureşti. (1974-1980). A urmat cursuri postuniversitare (chirurgie plastică, neurochirurgie posttraumatică, chirurgie vasculară periferică, SIDA). De asemenea, s-a specializat în domeniul managementului medical şi a urmat cursuri în chirurgie laparoscopică la Tel-Aviv şi Bucureşti (1996).

Este doctor în ştiinţe medicale - specialitatea chirurgie generală, cu teza ''Managementul chirurgiei pancreatitei acute'' (1999). În 2001, obţine o a doua specialitate, ca medic principal în sănătate publică şi management sanitar.

Din 1992 este medic primar chirurgie generală la Spitalul Clinic de Urgenţă ''Floreasca'' din Bucureşti, în prezent fiind şeful clinicii de chirurgie, un serviciu cu peste 5.000 de internări anual şi aproximativ 3,000 operaţii pe an.

Are o activitate didactică susţinută, urcând toate treptele ierarhiei universitare, de la asistent preparator la catedra de anatomie a UMF ''Carol Davila'', până la cea de profesor universitar, şef catedră chirurgie la aceeaşi universitate.

Membru al PSD. În perioada decembrie 2000-iunie 2003 a lucrat în calitate de consilier de stat, la Administraţia prezidenţială. A fost ministru al Sănătăţii în perioada iunie 2003-decembrie 2004.

A elaborat ''Manual de chirurgie pentru studenţii de la medicină'', împreună cu prof. dr Irinel Popescu (2007), 11 ghiduri medicale de chirurgie generală şi capitolele de chirurgie de urgenţă şi traumatologie în ''Tratatul de chirurgie generală''. A participat la simpozioane naţionale şi internaţionale şi congrese medicale (Londra, Bruxelles, Praga, Barcelona, Tel-Aviv ş.a.).

Este membru al Societăţii de Chirurgie din Bucureşti şi România, al Societăţii de Chirurgie Biliară şi Pancreatică, al Societăţii de Eurochirurgie. Face parte din Societatea Europeană de Chirurgie de Urgenţă şi Societatea Europeană de Chirurgie Digestivă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comunicat de presă - Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' Bucureşti Admiterea la Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' Bucureşti
160 de studenţi de la UMF au urmat stagii de pregătire în opt specialităţi medicale Un număr de 160 de studenţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti au finalizat stagii de pregătire practică, cursuri de malpraxis şi comunicare şi au fost consiliaţi în cadrul proiectului "10 paşi spre o carieră medicală de succes".
Mai multe locuri de la buget la UMF 'Carol Davila'; examenul de admitere - pe 24 iulie Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" organizează pe 24 iulie examenul de admitere în ciclul de studii universitare de licenţă pentru 2013 - 2014, anul acesta fiind alocate de la buget mai multe locuri, şi anume 900, faţă de 800 de locuri anul trecut.
Peste 1.400 de elevi au vizitat UMF 'Carol Davila' şi au primit diploma 'Paşi spre cariera de medic' Peste 1.400 de elevi de liceu şi şcoală generală au primit diploma ''Paşi spre cariera de medic'' după ce au vizitat Universitatea de Medicină şi Farmacie ''Carol Davila'' din Bucureşti în cadrul programul ''Să ştii mai multe, să fii mai bun!'', care s-a derulat în perioada 1 - 5 aprilie.
UMF "Carol Davila" va derula o campanie educativă în liceele din Capitală Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti va derula în perioada 11 februarie -11 martie o campanie instructiv-educativă privind promovarea sănătăţii în liceele din Capitală.
Comunicat de presă - Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' Peste 4500 de candidaţi vor susţine examenul de admitere la UMF 'Carol Davila' din Bucureşti