Cele mai citite
 


Sorin Oprescu va controla calitatea apei folosite la spălarea trotuarelor
duminică, 6 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat vineri, la o dezbatere pe tema ecologizării, că intenţionează să verifice calitatea apei folosite la spălarea trotuarelor şi carosabilului bucureştean.
Problema a fost ridicată de reprezentantul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) prezent la acest eveniment.

Potrivit DSP, operatorii de salubrizare folosesc ca sursă de spălare a trotuarelor şi carosabilului bucureştean apă din râul Dâmboviţa şi din lacuri.

'Voi lua şi eu rezultatele, întrucât pentru mine contează dacă apa folosită în acest scop este din reţea sau din lacuri', a afirmat primarul general.

Edilul-şef a spus că se va continua spălarea cu detergent a trotuarelor şi pergolelor (mobilier urban pe care se agaţă plantele agăţătoare), pentru înlăturarea prafului.

Sorin Oprescu a mai informat că Primăria Capitalei intenţionează să construiască, la periferia oraşului, o uzină pentru selectarea şi reciclarea gunoaielor.

'Selectarea şi reciclarea gunoaielor reprezintă partea de viitor. Au început să se mişte lucrurile şi în acest domeniu, însă problema este cea a mentalităţii oamenilor. Ne bazăm pe tineri', a subliniat Oprescu.

În opinia sa, această problemă a reciclării gunoaielor va fi rezolvată în câţiva ani, urmând ca România să se alinieze la standardele europene în domeniu.

Oprescu s-a mai referit la necesitatea continuării programului 'Capitala creşte verde'.

'Ne-am propus să extindem suprafeţele de verde, să întreţinem ce avem, în condiţiile în care unii membri ai societăţii doresc să construiască pe acest spaţiu', a susţinut primarul general.

În context, el a menţionat că vor fi plantaţi 400 de copaci pe malurile râului Dâmboviţa, iar zonele uscate vor fi acoperite, de asemenea, de verde.

Sorin Oprescu a fost prezent vineri la o conferinţă cu tema 'Schimbările climatice, problemă pentru administraţia publică locală?', eveniment organizat de Universitatea Ecologică din Bucureşti.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Oprescu: Primăria Capitalei şi-a propus să pună la dispoziţie logistica necesară dezvoltării unui oraş sănătos Primăria Capitalei şi-a propus să pună la dispoziţie logistica necesară dezvoltării unui oraş sănătos, a declarat primarul general, Sorin Oprescu, care a participat luni la conferinţa Grupului Intersectorial de Lucru, înfiinţat la nivelul municipiului Bucureşti, în parteneriat cu Reţeaua Oraşelor Sănătoase...
Sorin Oprescu: Sunt omul care nu are în dicţionar cuvântul imposibil (interviu) Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, care candidează ca independent, susţinut la USL, pentru un nou mandat, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că Bucureştiul are nevoie de continuitate la nivelul marilor proiecte, motiv pentru care, dacă va câştiga alegerile pe 10 iunie, se va axa pe...
Sorin Oprescu solicită continuarea măsurilor de combatere a efectelor caniculei Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a solicitat reprezentanţilor direcţiilor de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) să continue măsurile de combatere a efectelor caniculei, având în vedere avertizarea de cod galben din această perioadă, informează un comunicat al...
Sorin Oprescu: Refacerea faţadelor imobilelor de pe marile bulevarde se va putea realiza cu bani europeni Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat miercuri că faţadele imobilelor de pe bulevardele centrale se vor putea reface cu bani europeni.
Silviu Prigoană acuză faptul că Sorin Oprescu face declaraţii inacceptabile în timpul campaniei electorale Silviu Prigoană, candidatul PDL la Primăria Capitalei, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că anunţul făcut de primarul general privind acordarea de tichete pentru servicii medicale vârstnicilor este un lucru inacceptabil, având în vedere că "este interzis să faci aşa ceva în campania electorală"...
Sorin Oprescu anunţă crearea unui Serviciu de Ambulanţă în subordinea PMB Primarul general Sorin Oprescu a anunţat joi la o conferinţă de presă că intenţionează să creeze pe lângă Primăria Capitalei un sistem de ambulanţă, complementar celui deja existent.