Cele mai citite
 


Prof. dr. Mihai Lucan: Un chirurg este, mai presus de toate, un om care are grijă de semenii săi
duminică, 6 iunie 2010   ::   4 Comentarii :: :: Stiri
 
Prof. dr. Mihai Lucan, nume de referinţă în chirurgia urologică şi în transplantul renal, care îşi aniversează ziua de naştere sâmbătă, declară că îşi doreşte să fie alături de oameni în momentele grele, aşa cum a făcut şi până acum.
''La 62 de ani, îmi doresc să ştiu mai clar ce-mi doresc, pentru că nu ştiu pe ce mă bazez în această perioadă. Este clar că îmi doresc să merg mai departe. Menirea noastră, a chirurgilor, este să fim alături de oameni în momentele lor grele. Pacientul trebuie să ne simtă lângă el pe patul de spital. Un chirurg este, mai presus de toate, un om care are grijă de semenii săi, şi nu numai un doctor care taie cu bisturiul. În planul vieţii personale, îmi doresc multă iubire, fără de care nu putem face nimic', a declarat pentru AGERPRES prof.dr. Mihai Lucan.
Profesorul Mihai Lucan s-a născut la 5 iunie 1948, în localitatea Ştefăneşti din judeţul Botoşani.
A absolvit Liceul ''Gheorghe Lazăr'' iar în 1972, Facultatea de Medicină Generală a Universităţii ''Carol Davila'' din Bucureşti.
În perioada 1972-1974, a fost medic rezident la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, Clinica de Chirurgie Cardiovasculară Fundeni, Clinica de Urologie Fundeni, Clinica de Anestezie şi Terapie Intensivă Fundeni din Bucureşti.
În 1986 a devenit doctor în ştiinţe medicale cu lucrarea ''Individualizarea tratamentului neoplasmului vezical în funcţie de stadiul evolutiv'', sub conducerea prof. dr. Eugeniu Proca.
A urmat cursul de specializare în urologie reconstructivă şi oncologie, la Bruxelles, în perioada 1980-1981. În perioada 1982-1985 a obţinut burse succesive în Anglia, acordate prin test de intrare de către Consiliul Britanic. Aici a lucrat în clinicile de Urologie ''White Chapel'', la Institutul de Urologie, Clinica de Urologie ''Royal Infirmary Edinburgh''.
Din 1990 până în 1992 a fost conferenţiar şi şef al Catedrei de Urologie din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Iuliu Haţieganu' din Cluj-Napoca. În 1992 a devenit profesor la aceeaşi facultate. În 1995 a ocupat funcţia de şef al Centrului de Transplant Renal, iar în 1999 a devenit directorul Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca. Din aprilie 2005, ocupă funcţia de şef al Oficiului Regional de Transplant Cluj.
Din 1990 şi până în prezent, profesorul Mihai Lucan a executat peste 26.500 de operaţii urologice şi peste 21.000 de operaţii endoscopice şi laparascopice.
Este membru fondator şi iniţiator al Societăţii Române de Transplant de Organe (Romtransplant) şi membru al Societăţii Europene de Urologie, al Societăţii Internaţionale de Urologie, al Societăţii Europene de Transplant, al Societăţii Italiene de Urologie, al Societăţii Române de Boli Genitourinare, al Comitetului de Conducere C.I.T.O. (Consorzio Internuniversitario per I Trapianti d'Organo), al Asociaţiei Române de Chirurgie Endoscopică şi alte Tehnici Intervenţionale.
Notare
Comentarii
de obreja mihaela
O SOMITATE! UN DUMNEZEU PE PAMANT. ACUM MULTI ANI AM FOST LA CLUJ SI A OPERAT-O PE MAMA MEA NOI SUNTEM DIN CONSTANTA , DAR LA CONSTANTA CEL MAI BUN DOCTOR T TRENUL LA CLUJ BUCURESTI...
ARTA! ACEST MARE OM MERITA TOT CE E MAI BUN PE PAMANT. DE O MODESTIE EXAGERTA SI DE O , OMENIE CUM RAR INTANLESTI.
SA TRAITI DOMNULE DOCTOR SI SA RAMANETI ACELASI OM DE EXCEPTIE!

de adrian
am facut TUMT la clinica lui particulara si mi-a distrus sanatatea, un escroc care se ascunde in spatele unor transplate de rinichi, il intereseaza numai bani, un nenorocit, sa îidea DUMNEZEU atata rau cat mi-a facut el mie, o javra de om

de anca csorba
Darul acestui om e de la Dumnezeu Caruia trebuie Sa-i multumim in primul rand, apoi medicului. Copilasul meu acum in varsta de 2 ani a fost operat de prof. Lucan, prima operatie a avut.-o la doar o luna, iar a doua la 1 an si 3 luni. Cu darul de la Dumnezeu si cu ajutorul Lui acest om a salvat rinichii baietelului meu Parerile oamenilor sunt impartite eu nu pot decat sa spun ca acest om are mana de aur. De copii nu se leaga multi medici, dar el o face si am vazut multi copii care au fost operati de el si au fost bine. Stiu cazul nostru care a fost unul fericit si normal ca or fii si cazuri nefericite dar eu ma refer la copiii trecuti prin mana profesorului si nu pot dacat sa-i multumesc pt ce a facut si Dumnezeu sa-i dea sanatate sa poata sa faca treaba in continuare.

de bejan melania
Este o somitate in lumea medicala,dar gloria si faima l-a facut monstru din om.Uita adeseea ca lucreaza cu oameni si ca ei sunt IMPORTANTI,sunt fiinte cu sentimente trairi/nu material pentru un chirurg.Sunt sigura ca o sa-si aduca aminte ca, pentru toata lumea DUREREA e la fel.Mai devreme sau mai tirziu are sa aiba parte de acest tratament.Sta in virtutea firii. Sunt sotia pacientului decedat Bejan Viorel care a fost transplantat in data de 12.01.2016 si astept un raspuns privind pozitia Spitalului (ICUTR) privind infectarea cu virusul gripal de tip A a celor 5 transplantati dintre care 2 sunt decedati,precum si lamuriri privind orbecaiala/ bijbiiala/tegiversarea timp de 9 zile de la anuntarea primului frison. Nu cunosc adevarata cauza a mortii sotului meu,in foile de iesire regasindu-se mai multi microbi. In spatele unui cod de etica,a unor norme si reglementari sta secretul mortii sotului meu.Sunt convinsa ca a murit cu zile,infectat intr-un spital unde colhaie virusi,bacterii,iar un sistem mimeaza normalitatea,ti se inoculeaza ideea de nesansa in aflarea adevarului. Scriu acest mesaj ca sa arat ca nu am fost intimidata de abordarea agresiva a managerului ICUTR precum si a Prof M Lucan si vreau lumina in situatia transplantatilor infectati si transferati la Spitalul de Infectioase in data de 04.02.2016.Atitudenea D-lor m-a determinat sa nu mai accept umilinta la care am fost supusi,sa spun lucrurilor pe nume,ca in Institut domneste indiferenta,neglijenta,nepasarea.Nu vreau sa mai moara alti oameni, sau alti pacienti sa mai aiba soarta celor 5 transplantati. M-ati chemat la Cluj pentru a ma umili in continuare,sa-mi demonstrati ca detineti puterea, dar a-ti uitat, ca au murit oameni care strigau dupa AJUTOR.Vocea lor nu se mai aude datorita IGNORANTEI- de acea nu trebuie uitat strigatul lor. ASTEPTAM RASPUNS!!!!!!!!!!!!!!

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Pentru cei ce lucrează în activitatea de transplant, donatorii de organe sunt eroi, spune prof.univ.dr. Radu Deac Preşedintele Societăţii Naţionale de Chirurgie Cardiovasculară (SNCC), prof. univ. dr. Radu Deac, consideră că marcarea ''Zilei Recunoştinţei în Transplant'', la Cluj-Napoca, este o idee remarcabilă, pentru că în viaţa curentă, cei care salvează viaţa unor semeni, cu preţul propriei vieţi, sunt numiţi...
Prof. univ. dr. Ioan Coman: Este impresionantă evoluţia pacienţilor operaţi robotic - interviu Şeful secţiei de Urologie a Spitalului Clinic Municipal, prof. univ. dr. Ioan Coman, a acordat Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES un interviu în care expune etapele parcurse de unitatea sanitară în vederea asigurării unor servicii medicale de talie europeană, precum şi avantajele intervenţiilor chirurgicale...
Cluj: Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal şi Agenţia Naţională de Transplant, reclamate la Parchet Preşedintele Asociaţiei pentru Solidaritate şi Empatie "Claudia Safta", Emanuel Ungureanu a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că a depus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj o plângere împotriva Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal (ICUTR), condus de prof. univ. dr. Mihai...
RETROSPECTIVÃ/ Premiere medicale româneşti în 2012 Anul 2012 a continuat să fie un an al premierelor în medicina românească. Aflat şi în 2012 într-un proces de reorganizare, dar şi de schimbări la nivel înalt ale conducerii ministerului de resort, domeniul sănătăţii româneşti a adus premiere în chirurgia cardiovasculară, în neurochirurgie, în prelevarea...
Cluj:Doar şapte medici coordonatori în Programul Naţional de Transplant, afirmă dr. Victor Zota În Programul Naţional de Transplant (PNT) sunt activi doar şapte medici coordonatori, afirmă prim-coordonatorul acestui program, dr.Victor Zota.
Fiecare spital judeţean ar trebui să aibă un coordonator de transplant Activitatea de transplant de organe din România ar putea creşte semnificativ, astfel încât să se reducă discrepanţa dintre numărul pacienţilor aflaţi pe listele de aşteptare şi cei care ajung să facă un transplant, dacă în fiecare spital judeţean ar exista un coordonator de transplant, a fost concluzia...