Cele mai citite
 


Tratament special pentru copilul dependent de tutun din Indonezia
duminică, 6 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie
 

O echipă de medici indonezieni va începe săptămâna viitoare un tratament special pentru îngrijirea unui băieţel de doi ani, dependent de tutun, care fumează în prezent 40 de ţigări pe zi, a anunţat vineri un oficial guvernamental, citat de AFP.

Cazul micului Ardi este de mare actualitate după difuzarea, luna trecută, a unui filmuleţ pe internet, în care acesta trăgea cu multă poftă dintr-o ţigară, în satul său din insula Sumatra.

'O echipă formată dintr-un pediatru, un psihiatru şi un asistent medical va trata copilul de săptămâna viitoare', a spus AFP preşedintele Comisiei naţionale pentru protecţia copilului, Seto Mulyadi. 'Sunt sigur că un tratament serios îi va permite să se lase treptat de viciu', a adăugat el. 'A putut să nu fumeze două ore când i-am reţinut atenţia cu jocuri', a precizat oficialul indonezian.

Ardi ar fi devenit dependent de tutun din cauza tatălui său, care i-a dat ţigări pe când avea 18 luni, arată presa. Părinţii lui au spus că băiatul, care a ajuns obez, se enervează şi se loveşte cu capul de pereţi dacă nu i se dau ţigări.

Asociaţiile de protecţie a copilului se mobilizaseră încă din luna aprilie, când s-au difuzat pe internet imagini cu un băiat de patru ani care fuma şi făcea gesturi obscene, spre marea satisfacţie a adulţilor din jurul lui. Aceste scandaluri au relansat dezbaterea asupra lipsei de prevenire a fumatului în Indonezia, unde din industria de prelucrare a tutunului trăiesc zeci de mii de persoane, mai ales ţărani. Potrivit statisticilor oficiale, circa 70% din adulţi fumează în mod regulat.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ziua mondială fără tutun, marcată prin mai multe manifestări în ţară (grupaj) În fiecare an, pe 31 mai, în toată lumea se sărbătoreşte Ziua mondială fără tutun.
Braşov: Mere în loc de ţigări Peste 200 de mere au fost oferite de către subprefectul Braşovului Carol Ambruş joi, în Piaţa Sfatului, de Ziua Naţională fără tutun, ca simbol al sănătăţii, în locul unei ţigări, fumătorilor dornici să renunţe la acest viciu măcar o zi.
Numărul fumătorilor nu a scăzut semnificativ în ultimii patru ani (studiu) Prevalenţa fumatului în România nu a înregistrat o scădere semnificativă în ultimii patru ani, dintre adulţii cu vârsta peste 18 ani aproximativ un sfert fumează (26,2%) faţă de 26,7 în 2011, relevă studiul "Cunoştinţele, atitudinile şi practicile populaţiei generale din România cu privire la consumul...
Manifestări organizate cu ocazia Zilei Mondiale fără Tutun Mai multe manifestări au fost organizate, joi, în diferite oraşe ale ţării, pentru a marca Ziua Mondială fără Tutun.
O ţigară fumată de o femeie echivalează cu cinci ţigări fumate de un bărbat Fumul de ţigară 'urăşte' la propriu femeile: raportul dintre prejudiciile aduse de fumat organismului feminin este, comparativ cu cele aduse organismului masculin, de 5 la 1. Acesta este rezultatul unui studiu prezentat de Elena Tremoli, profesor în cadrul Facultăţii de Farmacologie a Universităţii din...
Institutul 'Marius Nasta': Numărul deceselor cauzate de fumat s-a triplat în ultimii 25 de ani Mortalitatea prin cancer pulmonar - boală despre care 98,3% dintre adulţii români ştiu că este provocată de fumat - aproape s-a triplat în 25 de ani în ţara noastră, se arată într-un comunicat al Institutului ''Marius Nasta''.