Cele mai citite
 


Vrancea: Preşedintele Colegiului Farmaciştilor spune că bolnavii vor ajunge să se trateze 'ca pe vremea bunicilor'
duminică, 6 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Colegiului Farmaciştilor din Vrancea, consilierul liberal Fevronia Stoica, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PNL, că bolnavii vor ajunge să se trateze ''ca pe vremea bunicilor''.
Stoica este de părere că noul sistem de compensare a medicamentelor pe care îl pune în aplicare Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) va duce la situaţia ca un bolnav să suporte 90% din costul medicamentelor.
''CNAS va compensa cel mai ieftin medicament care conţine substanţa activă din medicamentele prescrise de medici, ceea ce va face ca pacientul să suporte aproximativ 90% din costul unei reţete'', a explicat Fevronia Stoica.
Aceasta a mai spus că altă soluţie ar fi ca pacienţii să opteze pentru achiziţionarea unor medicamente mai ieftine dar care nu sunt de ultimă generaţie şi atunci ar ajunge să se trateze ''ca pe vremea bunicilor'', respectiv ca în anii '50-'60.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CNAS: Vor fi introduse noi sub-programe în sprijinul bolnavilor de cancer Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Ministerul Sănătăţii au în vedere dezvoltarea Programului de oncologie şi introducerea unor sub-programe noi, care să vină în sprijinul bolnavilor de cancer, atât copii cât şi adulţi, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă organizată de Asociaţia Pavel...
Radu Ţibichi (CNAS): Se lucrează la o cartografiere a serviciilor medicale Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, împreună cu Ministerul Sănătăţii, Institutul Naţional de Sănătate Publică şi Şcoala Naţională de Sănătate Publică, va realiza până la sfârşitul anului o cartografiere a serviciilor de sănătate, a declarat marţi preşedintele CNAS, Radu Ţibichi.
PM Ponta: Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu se desfiinţează, se reorganizează sistemul de sănătate Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) nu se va desfiinţa, însă sistemul de sănătate va fi reorganizat astfel încât Casele judeţene de sănătate să îşi reducă cheltuielile de personal şi de bunuri şi servicii, a anunţat joi premierul Victor Ponta.
Asociaţia Dăruieşte Viaţă a dat în judecată Casa Naţională de Asigurări de Sănătate Asociaţia Dăruieşte Viaţă anunţă că a dat în judecată Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), susţinând că pacienţii bolnavi de cancer "sunt nevoiţi să aştepte şi trei luni ca să primească un medicament prescris de către medicul curant sau aprobarea pentru un PET/CT".
CNAS a obţinut rambursarea din fonduri europene a 75% din cheltuielile efectuate pentru cardul de sănătate Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a obţinut rambursarea din fonduri europene a 75% din cheltuielile efectuate pentru proiectul cardului naţional de sănătate (89,87 milioane lei fără TVA) la un an de la introducerea obligativităţii utilizării acestuia.
Un procent de 3% dintre bolnavii de diabet sunt copii Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a atras atenţia în conferinţa de presă prilejuită de Ziua Mondială de luptă împotriva diabetului, că aceasta este o afecţiune în creştere. Îngrijorător este faptul că diabetul este în creştere la copii şi adolescenţi, care, spre deosebire de perioadele de până acum...