Cele mai citite
 


Spania: executivul pregăteşte o reţea naţională de supraveghere în sănătatea publică
duminică, 6 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Guvernul spaniol a aprobat vineri în Consiliul de miniştri anteproiectul Legii generale pentru sănătatea publică, al cărei obiectiv este garantarea echităţii şi eficienţei sistemului sanitar, concentrându-se mai ales pe prevenirea îmbolnăvirilor.
Potrivit ministrului spaniol al sănătăţii, Trinidad Jimenez, şi vicepremierului spaniol Maria Teresa Fernandez de la Vega, noul text de lege urmăreşte să abordeze chestiuni precum îmbătrânirea crescândă a populaţiei ori efectele globalizării. Mai precis, guvernanţii propun crearea unei reţele naţionale de supraveghere în sănătatea publică, prin intermediul căreia vor fi coordonate diferitele sisteme ale comunităţilor autonome spaniole, şi care să sprijine prevenirea îmbolnăvirilor, precum şi adaptarea sistemului sanitar public la actualele cunoştinţe ştiinţifice.

Ministrul Trinidad Jimenez a făcut referire şi la nevoia reformării legii împotriva fumatului, pentru că măsurile în vigoare nu funcţionează, nu sunt avantajoase nici pentru fumători, şi mai ales, nu sunt respectate. Pe de o parte, societatea crede, în proporţie cu 20% mai mult faţă de anul 2006, când a fost aplicat actualul act normativ, că acum, acesta nu mai serveşte la nimic. Pe de altă parte, Ministerul spaniol al sănătăţii vrea să interzică fumatul în spaţiile publice închise, apreciind că investiţiile făcute de proprietarii de localuri în urmă cu patru ani pentru separarea saloanelor de fumători nu au depăşit 12.000 de euro, sunt deja amortizate - şi că oricum, numai 2% dintre localuri au respectat prevederile legii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noua lege antitutun va interzice fumatul în parcuri şi în afara spitalelor din Spania Părinţii care îşi omoară timpul fumând în timp ce îşi supraveghează copiii care se joacă în parcuri vor trebui să-şi păstreze pachetul de ţigări în buzunar şi să-şi ţină în frâu dependenţa de nicotină. Ministrul spaniol al sănătăţii, Trinidad Jimenez, a confirmat recent la Toledo că noua lege 'antitutun'...
Imagini şocante pe pachetele de ţigări vândute în Franţa din 2010 Din 2004, numărul pachetelor de ţigări cumpărate în Franţa n-a mai scăzut. Până la sfârşitul anului viitor, ar trebui să apară pe ambalajul ţigărilor imagini şocante, informează cotidianul Le Figaro.
Europa împotriva fumatului Europa vrea ca în 2012 să fie interzis fumatul în toate spaţiile publice închise. Comisia Europeană a cerut marţi statelor membre să-şi înăsprească legile pentru a garanta interzicerea totală a fumatului în locurile publice închise din 2012, având în vedere că în prezent doar zece ţări din UE aplică...
Spaniolii mai au timp să fumeze în localuri până la 2 ianuarie În Spania va intra în vigoare imediat după anul nou o nouă lege împotriva fumatului, după ce marţi deputaţii au dat definitiv lumină verde proiectului, relatează AFP.
Dr. Florin Mihălţan: Modificările legii privind fumatul trebuie introduse rapid Preşedintele Societăţii Române de Pneumologie, prof. dr. Florin Mihălţan, susţine că propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr. 349/2002 privind fumatul trebuie rapid introdusă pentru că este o lege învechită, care nu protejează fumătorul pasiv.
Rusia, încă o ţară europeană care a adoptat o lege antifumat Moscova, 25 feb /Agerpres/- După ce preşedintele rus, Vladimir Putin, a promulgat luni o lege ce interzice fumatul în locurile publice, care va intra treptat în vigoare începând din luna iunie, Rusia se alătură altor state europene care au restricţionat consumul de tutun, relatează agenţia EFE.