Cele mai citite
 


Sibiu: Primarii nu vor să preia spitalele cu datorii
duminică, 6 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarii oraşelor din România nu vor să preia spitalele care au datorii în prezent şi reclamă faptul că guvernul nu a precizat exact banii pentru descentralizarea spitalelor, a declarat vineri, la Cisnădioara, primarul oraşului Sălişte, Teodor Banciu, preşedintele Asociaţiei Oraşelor din România (AOR).
Cei 19 primari, membri ai AOR, prezenţi la Cisnădioara vor discuta vineri seară cu ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, despre descentralizarea spitalelor.
''Vom discuta cu ministrul Sănătăţii. Noi nu spunem să nu se transfere spitalele la primării, ci să se asigure finanţarea. Vrem asigurarea banilor pentru salarii, medicamente, utilităţi, ca aceste spitale să asigure condiţii bune. (...) Cine va plăti datoriile spitalelor? Trebuie să ni se dea o unitate chiar şi cu probleme, dar fără datorii. Dacă ni s-a dat spitalul, acel buget al lui să se transfere, rămânând ca noi să punem diferenţa'', a declarat preşedintele AOR, primarul Teodor Banciu, în cadrul conferinţei de presă.
Acesta atrage atenţia că vor exista primării care nu vor putea prelua spitalele, din cauza crizei financiare. Preşedintele AOR propune guvernului să oblige Casa Naţională de Asigurări de Sănătate să achite datoriile către spitale, măsură care ar putea ajuta la însănătoşirea sistemului de sănătate.
''Casa de Asigurări de Sănătate are datorii către spitale. Casa să fie obligată să plătească banii într-un anumit termen. (...) Nu vom refuza să preluăm spitalele, dar să nu ni se dea cu datorii. S-ar putea în ţară să existe comunităţi care să nu poată susţine aceste cheltuieli'', a precizat preşedintele AOR.
Conducerea AOR, asociaţie care reprezintă 180 de oraşe din totalul celor 215 existente în ţară, a anunţat că numai 40 la sută din propunerile făcute au fost însuşite până prezent de guvernanţi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sibiu: Senatorul Minerva Boitan (PNL) vrea ca Parlamentul să controleze Casa de Asigurări de Sănătate Sibiu, 24 sep /Agerpres/ - Senatorul liberal Minerva Boitan, membră a Comisiei pentru sănătate, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că lucrează cu o echipă de economişti la modificarea legii, în aşa fel încât Casa de Asigurări de Sănătate să treacă de sub controlul Guvernului, sub controlul...
Gorj: Casa de Asigurări de Sănătate are datorii de 36 de milioane de lei la farmaciile din judeţ Directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, Daniel Bondoc, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că instituţia pe care o conduce trebuie să achite suma de 36 de milioane de lei către farmaciile din judeţ, reprezentând restanţe din anii 2009 şi 2010.
Sibiu: Ministrul sănătăţii, nemulţumit de calitatea actului medical Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila a criticat, vineri, la Sibiu, pe foştii miniştri ai Sănătăţii, calitatea actului medical din spitalele din România, care, conform acestuia este mai slabă decât în Germania şi Ungaria, ministrul acuzându-i şi pe mulţi medici de familie că se limitează să consulte pacienţii...
Teleorman: Casa de Asigurări de Sănătate a acoperit în 2013 cel mai mare buget din istoria sa Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Teleorman a avut alocate în 2013 cele mai mari surse bugetare din istoria sa - peste 267,6 milioane de lei, cu 15,62% mai mult decât în anul trecut, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, directorul instituţiei, Nicuşor Tiţa.
CNAS a semnat contractul cost-volum-rezultat pentru tratamentul fără interferon Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a semnat contractul cost-volum-rezultat pentru tratamentul fără interferon al hepatitei cronice virale C şi cirozei hepatice C, în baza căruia vor beneficia de tratament pacienţii cu stadiul de fibroză F4, comisiile consultative de specialitate ale Ministerului...
Preşedintele AOR: Ministerul Sănătăţii nu va mai desfiinţa spitale, negociem acum cu CNAS Sibiu, 18 feb /Agerpres/ - Asociaţia Oraşelor din România (AOR) a determinat joi, Ministerul Sănătăţii să nu desfiinţeze spitalele, dar urmează să negocieze săptămâna viitoare situaţia spitalelor din ţară cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, care din 1 aprilie nu va mai asigura finanţare pentru...