Cele mai citite
 


Căpcăunul Shrek, suspectat că servea cancer consumatorilor la McDonald's
duminică, 6 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cunoscutul lanţ de restaurante cu alimentaţie rapidă McDonald's a retras vineri 13 milioane de pahare decorate cu efigia căpcăunului verde Shrek şi cu alte personaje ale serialului de desene animate eponim întrucât în componenţa picturilor intra cadmiul, considerat substanţă cancerigenă, informează AFP.
Comisia de securitate a produselor de consum /CPSC/ a precizat că această retragere a fost decisă 'din precauţie', dar că niciun incident legat de pahare nu a fost semnalat.

Paharele în chestiune, fabricate în SUA, au fost comercializate de McDonald's cu ocazia lansării în sălile de cinematograf a unui nou episod al serialului Shrek. Ele au fost vândute doar în SUA /unde au fost retrase 12 milioane de pahare/ şi în Canada /1,4 milion de pahare retrase/, a precizat compania.

Ele fuseseră vândute cu preţul de doi dolari în restaurantele lanţului în lunile mai şi iunie. Cele patru modele ale colecţiei au reprezentate pe ele efigia lui Shrek şi cele ale altor personaje ale serialului de desene animate produs de studiourile Dreamworks, Prinţesa Fiona, Puss in Boots şi Donkey.

Parlamentara californiană Kackie Speier, care a sesizat CPSC despre periculozitatea paharelor, a subliniat într-un comunicat că 'cadmiul este o substanţă toxică foarte periculoasă pentru sănătatea copiilor', fiind avertizată în acest sens de o 'sursă anonimă'.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, efectul toxic a cadmiului este resimţit în special la nivelul rinichilor, scheletului şi sistemului respirator.

Într-un comunicat, McDonald's a ţinut să precizeze că 'paharele au fost evaluate de un laborator independent, acreditat de CPSC, şi găsite conforme tuturor normelor acceptate la nivelul statelor şi la nivel federal'.

'Totuşi, văzând că CPSC este pe cale să evalueze normele de utilizare a cadmiului în produsele de consum, McDonald's a conchis din precauţie să retragă paharele Shrek 4', adaugă comunicatul. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vopsea toxică: McDonald's retrage paharele Shrek Lanţul de restaurante fast-food McDonald's a retras 12 milioane de pahare de băut care promovează noul film din seria Shrek deoarece desenele pictate pe ele conţin metalul toxic cadmiu, informează AP şi BBC News.
Cadmiul din pâine şi legume creşte riscul de cancer mamar Produsele cu un înalt conţinut de cadmiu, o substanţă cancerigenă şi toxică ce ajunge în produsele alimentare din îngrăşămintele chimice, cresc riscul dezvoltării de cancer mamar. Între altele, cadmiul se poate acumula în cantităţi mari în plantele agricole, relevă un studiu al cercetătorilor suedezi...
Practici gresite in alimentatie Alimentatia incorecta a omului modern se afla la originea majoritatii bolilor de care sufera acesta. Exemple sunt: bolile cardiovasculare, diabetul si cancerul. Marii vinovati sunt alimentele mult prea indelung procesate, de cele mai multe ori la scara industriala: zaharul alb, uleiul rafinat, margarina...
Nou studiu: legatura dintre lapte si cancer Un nou studiu efectuat de cercetatori de la Harvard a aratat ca exista legaturi intre laptele obtinut de la vacile din ferme de crestere intensiva si unele tipuri de cancer dependente de hormoni precum cancerul testicular, mamar sau de prostata. In laptele obtinut astfel, continutul de sulfat...
FDA a aprobat Gazyva (obinutuzumab) pentru tratamentul pacientilor cu leucemie limfocitara cronica netratati anterior Roche a anuntat ca Administratia Americana pentru Medicamente si Alimentatie (FDA) a aprobat Gazyva (obinutuzumab), cunoscut sub numele de GA101, in asociere cu chimioterapie cu clorambucil, pentru tratamentul pacientilor cu leucemie limfocitara cronica, netratati anterior.
Dieta mediteraneană reduce riscul de cancer la prostată (studiu) Pacienţii care suferă de cancer la prostată ar trebui să includă în alimentaţie marile principii ale regimului mediteranean, adică multe fructe şi legume, cereale şi leguminoase, o cantitate scăzută de carne roşie, peşte şi produse lactate, puţin vin roşu la masă şi ulei de măsline ca aport principal...