Cele mai citite
 


Ministrul Sănătăţii sugerează UNCJR să apeleze inclusiv la management privat pentru spitalele preluate
sâmbătă, 5 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Târgu Mureş, 5 iun /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, prezent la Adunarea Generală a Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România de la Sovata, le-a spus membrilor UNCJR că pot să angajeze firme private care să asigure managementul spitalelor pe care le vor prelua, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, Lokodi Edita Emoke, preşedintele CJ Mureş.
Potrivit acesteia, ministrul a subliniat că în multe state managementul spitalelor este asigurat de firme private specializate, alese pe baza unei licitaţii, cu care se încheie contracte cu indicatori precişi.
'Dl. Cseke ne-a prezentat ordonanţa de urgenţă privind descentralizarea spitalelor şi ne-a spus că, după ce va apărea în Monitorul Oficial, la scurt timp o să fie elaborat şi un model de contract între Consiliul Judeţean - Direcţia de Sănătate Publică şi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate şi se va trece la preluarea spitalelor de către CJ-uri. Dar aceasta cu închiderea tuturor datoriilor istorice, până în luna martie 2010', a spus Lokodi.
Preşedintele CJ Mureş a spus că spitalele care au făcut datorii după luna martie - cum este şi cazul Spitalului Clinic Judeţean Mureş care a acumulat după această perioadă datorii de aproximativ 5 milioane de lei - vor fi preluate cu datoriile respective.
'Noi va trebui să preluăm spitalul cu datorii mari. De la începutul anului aici au fost achiziţionate medicamente foarte scumpe, iar facturile nu sunt achitate. Medicamentele există, lucrările sunt executate, însă nu sunt plătite. (...) CJAS nu prea este încântată să deconteze aceste medicamente', a subliniat Lokodi.
Potrivit preşedintelui CJ Mureş, ministrul Attila Cseke a mai afirmat că o altă soluţie pentru finanţarea spitalelor care trec în administrarea autorităţilor locale şi judeţene ar fi concesionarea unor secţii.
Preşedinţii de Consilii Judeţene în frunte cu Liviu Dragnea, preşedintele Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România, au formulat o serie de propuneri de completare a ordonanţei de urgenţă pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul sănătăţii în vederea descentralizării, pe care Attila Cseke le-a reţinut.
Conform deciziei luate în şedinţa de Guvern de miercuri, bugetul Ministerului Sănătăţii va fi suplimentat cu sumele necesare pentru plata obligaţiilor peste termenele de scadenţă înregistrate până la data de 31 martie 2010 de către unităţile sanitare cu paturi.
Ministerul Sănătăţii susţine că prin achitarea datoriilor unităţilor sanitare se creează premisa unui 'nou început cu responsabilitatea aferentă' şi prevenirea unui blocaj al sectorului spitalicesc din cauza facturilor neachitate peste termenul de scadenţă.
Reuniunea UNCJR de la Sovata era programată să se desfăşoare de vineri până duminică, însă aceasta s-a încheiat în prima zi, ca urmare a faptului că alţi miniştri invitaţi, printre care şi ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, nu au venit. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Attila Cseke a inaugurat investiţiile Ministerului Sănătăţii de la SCJU Târgu Mureş şi SCJ Mureş Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a inaugurat, vineri, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş şi la Spitalul Clinic Judeţean (SCJ) Mureş investiţiile finanţate de minister în valoare totală de 14,4 milioane de lei.
Attila Cseke: SMURD-ul din România a devenit un model şi pentru alte state Târgu Mureş, 24 sep /Agerpres/ - SMURD-ul românesc a devenit un model şi pentru alte state, a precizat, vineri, ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, la Târgu Mureş, cu ocazia aniversării a 20 de ani de la înfiinţarea Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare.
Dorin Florea îi cere premierului să îl revoce pe Eugen Nicolăescu de la conducerea Ministerului Sănătăţii Prim-vicepreşedintele PDL dr. Dorin Florea, primarul din Târgu Mureş, i-a solicitat, marţi, premierului Victor Ponta să îl revoce pe Eugen Nicolăescu de la conducerea Ministerului Sănătăţii, în urma declaraţiilor acestuia referitoare la sistarea finanţării unităţilor spitaliceşti private, în favoarea...
Ministrul Attila Cseke verifică respectarea termenelor de plată către farmacii Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a avertizat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, conducerile Caselor Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) care nu s-au conformat termenelor privind plata facturile la medicamente pe luna iunie 2009.
Mureş: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă nu mai are datorii faţă de furnizori Managerul spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, dr. Ovidiu Butuc, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că unitatea spitalicească nu mai are datorii şi că toate plăţile către furnizori sunt la zi.
Attila Cseke: Am solicitat pentru rectificarea bugetară o sumă de 4,4 miliarde de lei Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a anunţat, vineri, la Târgu Mureş că a solicitat pentru rectificarea bugetară, care ar putea avea loc în luna august, o sumă de 4,4 miliarde de lei.