Cele mai citite
 


Iaşi: Octogenar adus la spital cu jumătate de corp putrezit
duminică, 6 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Iaşi, 6 iun /Agerpres/ - Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi au rămas şocaţi după ce au constatat că un octogenar care a fost adus pentru îngrijiri medicale avea jumătate din corp în putrefacţie.
Dr Tudor Ciuhodaru, coordonatorul UPU din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan, afirmă că bărbatul în vârstă de 81 de ani a fost adus de un echipaj al ambulanţei după ce soţia sa a anunţat că acesta a căzut în baie.
'Pacientul a fost preluat rapid în UPU, unde a necesitat măsuri complexe de reechilibrare hemodinamică, respiratorie şi metabolică necesare unui pacient cu patologie?şi carenţe asociate multiple. El a fost internat la ATI- Chirurgie reconstructivă, iar prognosticul rămâne extrem de rezervat datorită rezervei biologice reduse şi potenţialului de complicaţii multiple', a explicat dr Ciuhodaru.
Cei de la Spitalul de Urgenţe susţin că în toată cariera medicală nu au mai întâlnit un asemenea caz în care un pacient să aibă escare localizate la nivelul feţei şi pe întreaga jumătate dreaptă a corpului.
'Leziunile se datorează compresiei prelungite pe un plan dur. El a stat în baie mai mult timp. Întrucât nu s-a putut deplasa, a fost nevoit să stea printre dejecţii. A fost nevoie şi de intervenţia pompierilor pentru ca echipajul cu medic de la ambulanţă să poată interveni pentru scoaterea din casă', a mai spus dr Ciuhodaru. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Tudor Ciuhodaru cere sprijin pentru mutarea Spitalului de Urgenţe Doctorul Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi solicită sprijinul Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Apărării pentru finalizarea lucrărilor la parterul clădirii în care ar trebui să fie mutat Spitalul Clinic de...
Iaşi: Un bucureştean a degerat în drum spre Ierbiceni Un bucureştean a ajuns, luni dimineaţa, în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi, după ce a suferit degerături grave şi a îngheţat în drum spre localitatea Ierbiceni.
Iaşi: În sala de operaţii după ce a fost tăiat cu sabia Un tânăr în vârstă de 21 de ani, din localitatea Erbiceni,?a fost adus de o ambulanţă la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi după ce a fost tăiat cu sabia.
Iaşi: Şi-a făcut viaţa scrum din cauza unei ţigări Un bărbat din oraşul Târgu Frumos a ajuns în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi după ce a adormit cu ţigara aprinsă.
Iaşi: Două persoane fără adăpost, aduse la spital în stare gravă Iaşi, 25 ian /Agerpres/ - Un bărbat în vârstă de 40 de ani a fost adus din stradă, la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi, de un echipaj al serviciului de ambulanţă, după ce a stat mai multe ore în frig.
Iaşi: Sute de persoane şi-au petrecut Paştele la spital Peste 200 de persoane au ajuns, în primele două zile de Paşte, la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi, pentru îngrijiri medicale.