Cele mai citite
 


Un element derivat din buretele de mare ajută la prelungirea vieţii femeilor cu cancer mamar
marţi, 8 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un element derivat din buretele de mare permite prelungirea vieţii femeilor afectate de un cancer mamar recurent sau cu metastaze şi care au făcut tratament prin terapiile clasice, arată un studiu clinic prezentat duminică şi preluat de AFP.
Acest compus sintetic, numit Eribulin mesilat, îl imită pe cel care se găseşte în mod natural în bureţi, împiedicând diviziunea celulară, ceea ce face ca celulele să se autodistrugă (formă de sinucidere celulară).

Studiul clinic internaţional, numit EMBRACE, este primul care compară efectele Eribulinului cu tratamentul clasic, în vederea combaterii cancerului la sân, localizat, dar recurent, sau care prezintă deja metastaze.

Cele 762 participante la acest test clinic suferiseră deja în medie patru tratamente de chimioterapie. 'Aceste rezultate sunt promiţătoare pentru că până acum n-a existat niciun tratament standard pentru pacientele afectate de cancer mamar atât de avansat sau pentru cele care au epuizat toate tratamentele cunoscute', a precizat dr Christopher Twelwes, profesor de farmacologie clinică a cancerului la Institutul de Medicină Moleculară a Universităţii din Leeds (Marea Britanie), principalul autor al studiului.

'Datele noastre ar putea face din Eribulin o nouă posibilitate de tratare eficientă a acestor paciente', a adăugat el, în timpul prezentării rezultatelor studiului clinic la a 46a Conferinţă anuală a American Society of Clinical Oncology, care a avut loc pe 5-6 iunie la Chicago.

Cancerul mamar este ca frecvenţă al doilea tip de cancer diagnosticat în lume, după cel de plămâni, cu 1,38 milioane de noi cazuri în 2008, potrivit ONU. În Statele Unite au fost diagnosticate anul trecut 254 650 noi cazuri de cancer, dintre care 192 370 agresive şi 62 280 localizate, arată statisticile americane. Din cifrele publicate mai reiese că, în 2008, 2,5 milioane de femei au supravieţuit cancerului la sân.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cancerul pulmonar îl va întrece pe cel mamar ca principală cauză de deces la femei Cancerul pulmonar îl va depăşi pe cel mamar ca principală cauză de deces în rândul femeilor în următorii ani, potrivit unui studiu publicat miercuri de 'Annals of Oncology', transmite EFE.
Fertilizarea in vitro nu creşte riscul de cancer mamar (studiu) Fertilizarea in vitro nu creşte riscul de cancer mamar, susţine cel mai amplu studiu realizat pe acest subiect, publicat miercuri în revista Journal of American Medical Association (JAMA).
1,4 milioane de noi cazuri de cancer mamar, anual Alege să nu faci parte din statistici ! Alătură-te celei de-a treia ediții a campaniei despre cancerul de sân «Nu am făcut destul» și află cum să previi această afecțiune.
Cele mai vechi urme de cancer mamar identificate la un schelet egiptean O echipă de antropologi de la Universitatea din Jaen, sudul Spaniei, a identificat cele mai vechi urme de cancer mamar la un schelet descoperit în Egipt, vechi de 4.200 de ani, conform Reuters.
Un nou studiu identifică o legătură între locul de muncă şi riscul de cancer mamar Femeile care desfăşoară activităţi în medii în care sunt expuse la substanţe carcinogene şi/sau care perturbă funcţiile endocrine ale organismului, întâmpină un risc crescut de a se îmbolnăvi de cancer mamar, conform unui nou studiu publicat în Canada, transmite Xinhua.
Dr. Cătălin Costovici: Cancerul mamar reprezintă cea mai frecventă formă de cancer întâlnită la femei Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer şi Liga Română de Cancer au lansat joi campania de informare privind cancerul de sân "Nu am făcut destul".