Cele mai citite
 


Vaslui: Secţiile de cardiologie sunt supraaglomerate
marţi, 8 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Afectiunile inimii
 

Numărul persoanelor din judeţul Vaslui care suferă de o boală de inimă a crescut cu peste 2.000 în anul 2010, în prezent fiind peste 54.000 de bolnavi cardiaci.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, cazurile de îmbolnăviri sunt triple faţă de perioada similară a anului trecut.
'Numai în acest an peste 500 de persoane care aveau afecţiuni ale inimii au decedat. În fiecare lună primim de la medicii din judeţ statistici care sunt îngrijorătoare. Vasluieni se îmbolnăvesc în număr foarte mare de afecţiuni cardiace', a declarat, luni, Mihaela Vlada, purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui.
Numărul mare de persoane care suferă de boli de inimă a dus la o supraaglomerare a secţiilor de cardiologie ale spitalelor din judeţ, pacienţii fiind nevoiţi să stea de multe ori câte doi în pat.
'Nu trece practic nicio zi fără să vină la spital câte doi sau trei pacienţi care s-au îmbolnăvit de inimă. Din cauza numărului mare de pacienţi, se fac trieri la sânge ale cazurilor, astfel încât sunt internate doar acele persoane care se află în stare foarte gravă. Cel mai rău este că mulţi dintre pacienţi vin la medic foarte târziu când boala este într-un stadiu foarte avansat', a declarat, Carmen Rotaru, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţe Vaslui.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: O nouă anchetă a Direcţiei de Sănătate Publică în cazul Spitalului Municipal Huşi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a demarat o nouă anchetă la Spitalul Municipal Huşi, unde o fetiţă în vârstă de patru ani a decedat în cursul anului trecut, în urma unor erori medicale.
Vaslui: Bolnavii din Huşi, trimişi la medicii de familie şi la centrele de permanenţă fiindcă în spital nu sunt urgentişti Bolnavii din municipiul Huşi sunt sfătuiţi de de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui să meargă la policlinica spitalului sau la medicii de familie, având în vedere că, din cauza lipsei medicilor urgentişti, Compartimentul de Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal 'D. Castroian'...
DSP Vaslui: Protocoalele au fost respectate în cazul copilului din Huşi care nu a putut fi intubat Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui susţin că protocoalele medicale au fost respectate în cazul unui copil de 1 an, ajuns în stare gravă la Spitalul Municipal Huşi şi care nu a putut fi intubat din cauză că în unitatea sanitară nu erau prezenţi nici medicul urgentist şi nici medicul...
Vaslui: Taxa de la SJU pentru copii a fost fost eliminată la solicitarea Ministrului Sănătăţii Taxa plătită de copiii care ajungeau la Spitalul Judeţean Vaslui (SJU) Vaslui, fără a fi consideraţi urgenţe medicale, a fost eliminată de conducerea unităţii, la solicitarea Ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu. Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, Mihaela Vlada, r...
Vaslui: Anchetă a DSP la Spitalul 'Elena Beldiman' din Bârlad Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a demarat o anchetă la Spitalul de Urgenţă 'Elena Beldiman' din Bârlad, după ce familia unui bărbat în vârstă de 70 de ani, din comuna vasluiană Blăgeşti, a reclamat faptul că bătrânul ar fi fost tratat cu neglijenţă de medicii spitalului.
Vaslui: Şase focare de varicelă, în atenţia Direcţiei de Sănătate Publică Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui monitorizează în această perioadă şase focare de varicelă, toate înregistrate la unităţi de învăţământ din mediul urban. Potrivit autorităţilor sanitare vasluiene, cele mai multe cazuri de varicelă s-au înregistrat la o grădiniţă din municipiul Huşi, unde 52...