Cele mai citite
 


Iaşi: Supraponderal adus cu elicopterul SMURD la spital
marţi, 8 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un bărbat supraponderal, din localitatea Cotnari, care suferă de insuficienţă respiratorie şi cardiacă, a dat bătăi de cap atât medicilor cât şi pompierilor, după ce a fost adus la Spitalul Universitar Sfântul Spiridon din Iaşi cu ajutorul elicopterului SMURD Iaşi.
Conf.univ.dr Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU- SMURD din cadrul Spitalului Universitar Sfântul Spiridon, a declarat telefonic că bărbatul, în vârstă de 52 de de ani, care cântăreşte peste 200 de kilograme, suferă de insuficienţă respiratorie şi cardiacă pe fondul unor boli mai vechi, precum diabet zaharat, boli care s-au accentuat în timp. Conform sursei citate, pentru a fi transportat la spital, medicul de familie a fost nevoit să solicite echipajul medical de pe elicopterul SMURD din Iaşi.

Primele probleme au apărut însă în momentul în care bărbatului trebuiau să i se efectueze radiografii întrucât unitatea medicală nu este dotată cu aparatură care să suporte supraponderali.

''A fost mobilizată toată subunitatea de pompieri. În general facem faţă cu greu unor astfel de situaţii întrucât aparatura noastră este pentru persoane potrivite ca şi greutate. Încercăm să vedem cum rezolvăm situaţia'', a declarat conf.univ.dr Diana Cimpoeşu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Pompier electrocutat în timpul unei misiuni de salvare Un pompier din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţe Iaşi a fost adus, la Spitalul Universitar Sfântul Spiridon din Iaşi, după ce a fost electrocutat în timpul unei misiuni de salvare.
Iaşi: O femeie a murit după a treia intervenţie de chirurgie estetică O femeie în vârstă de 30 de ani, care a fost adusă în stare gravă la Spitalul Universitar ''Sfântul Spiridon'' din Iaşi după ce a suferit o intervenţie de chirurgie estetică la sâni, la o clinică privată din municipiu, a murit în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă.
Iaşi: În comă, după operaţia de mărire a sânilor O femeie în vârstă de 30 de ani a fost adusă în stare gravă la Spitalul Universitar 'Sfântul Spiridon' din Iaşi, după ce a suferit o intervenţie de augmentare a sânilor la o clinică privată din municipiu.
Iaşi: Deţinutul cu dublă tentativă de suicid a murit Un deţinut de la Penitenciarul din Botoşani, adus la Spitalul Universitar 'Sfântul Spiridon' din Iaşi cu gâtul tăiat, a murit după ce a sărit de la primul etaj al Clinicii ORL.
Iaşi: Avalanşă de pacienţi la Spitalul Sfântul Spiridon Peste 100 de persoane au ajuns, duminică, în prima zi de Paşte, la cel mai mare spital din Moldova, Spitalul Universitar Sfântul Spiridon din Iaşi.
Iaşi: Elicopterul SMURD, funcţional Bolnavii din partea estică a ţării care locuiesc în zone mai puţin accesibile sau care necesită de urgenţă îngrijiri medicale vor ajunge la spital cu ajutorul noului elicopter SMURD, inaugurat la Iaşi, vineri, în prezenţa subsecretarului de stat Raed Arafat.