Cele mai citite
 


Timiş: Medici amendaţi pentru acordarea concediilor medicale
marţi, 8 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş au amendat 22 de medici de familie pentru diferite nereguli constatate la acordarea concediilor medicale.
Aceştia au fost sancţionaţi pentru că au eliberat certificate de concedii medicale, fără declaraţia pe proprie răspundere, prevăzută în lege, fără adeverinţa medicală în care să fie trecut numărul de zile de concediu medical pe ultimele douăsprezece luni, precum şi fără adeverinţa de la angajator din care să reiasă că s-a virat contribuţia la FNUASS.

''Concomitent, s-a verificat şi dacă pacienţii aflaţi în concediu medical sunt la domiciliu, conform legislaţiei în vigoare. Echipele de control au verificat patru asiguraţi, aceştia fiind găsiţi la adresa menţionată în declaraţia pe proprie răspundere'', a declarat, luni, Mariana Mocioalcă, purtător de cuvânt al CJAS Timiş.

În ultimele săptămâni, Corpul de control al CJAS Timiş a verificat aleatoriu un număr de 36 de medici de familie şi specialişti, valoarea totală a amenzilor aplicate celor depistaţi cu probleme fiind de 213.500 lei.

De la începutul anului, numărul concediilor medicale depuse la CJAS Timiş a crescut de la o lună la alta, astfel, în luna ianuarie s-au depus 12.660 de concedii medicale, în februarie 14.053, în martie 17.874, iar în aprilie a crescut la 18.995.

CJAS Timiş continuă seria verificărilor furnizorilor de servicii medicale.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Medicii sancţionaţi pentru concedii medicale, nemulţumiţi Medicii de familie care au fost sancţionaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş pentru că au eliberat certificate medicale fără adeverinţă de la angajator sunt nemulţumiţi atât de pedepse, cât şi de cuantumul sancţiunilor.
Botoşani: Medici sancţionaţi pentru concedii medicale greşite, iertaţi în instanţă Doi medici de familie din judeţul Botoşani, care au fost sancţionaţi contravenţional de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, pentru că au eliberat certificate medicale greşite, au scăpat de plata amenzilor.
Buzău: Medici sancţionaţi pentru acordarea de concedii medicale 13 din cei 95 de medici controlaţi privind modul de acordare a concediilor medicale au fost amendaţi de reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Buzău.
Timiş: CJAS a impus reţinerea a 1% din valoarea contractului cu un spital, pentru neregulile constatate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş a decis, luni, reţinerea unui procent de 1% din valoarea de contract aferentă lunii ianuarie 2011 şi noiembrie 2010, ( aproximativ 25.500 lei), în relaţia cu Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie 'Dr. Dumitru Popescu' din Timişoara, după ce a constatat...
Sălaj: Amenzi pentru medicii care prescriu concedii medicale Şase medici prescriptori de certificate de concedii medicale dintr-un total de 73 controlaţi de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj au fost amendaţi cu câte 5.000 de lei, ca urmare a neregulilor constatate.
Aproximativ 100 de medici, sancţionaţi pentru nereguli la acordarea concediilor medicale Peste 800 de medici care au încheiat convenţii privind eliberarea certificatelor de concediu medical şi 74 de beneficiari de concedii medicale au fost verificaţi în perioada 14 iunie-9 iulie, cu această ocazie fiind sancţionaţi peste 100 de medici.