Cele mai citite
 


Yoko Ono va prezenta o frescă la ONU pentru a lupta împotriva autismului
marţi, 17 martie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

New York, 17 mar /Agerpres/ - Artista de avangardă Yoko Ono va dezveli la începutul lunii aprilie la sediul ONU din New-York o frescă intitulată 'Promisiune', cu ocazia Zilei mondiale pentru sensibilizarea în privinţa autismului, a indicat luni asociaţia Autism Speaks, relatează AFP.

Această pictură murală realizată de văduva lui John Lennon va fi vândută la licitaţie la 2 aprilie în profitul asociaţiei.

Ziua mondială a autismului (World Autism Awareness Day, WAAD) a fost creată de Adunarea generală a ONU în decembrie 2007, cu scopul de a face cât mai cunoscut autismul şi pentru a se sublinia importanţa unui diagnostic precoce.
Cazurile de autism, care afectează zeci de milioane de persoane în întreaga lume, par să fi sporit în ţările dezvoltate în ultimii 20 de ani.AGERPRES/(Laurenţiu Mihăilescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Liban: o revistă ("Jasad") ridică vălul de pe subiecte privind sexualitatea, tabu în cultura arabă Beirut, 8 aprilie /Agerpres/ - O revistă lansată recent, în Liban, a decis să ridice vălul ce acoperă subiecte tabu în cultura arabă precum masturbarea ori homosexualitatea, în pofida reacţiilor de protest ale unor oficiali, informează luni AFP.
Chirurgia "luminată" - un nou tip de chirurgie împotriva cancerului Londra, 27 aprilie /Agerpres/ - O echipă de oameni de ştiinţă de la University of California din San Diego, a anunţat că a reuşit să eficientizeze procesul chirurgical în cazul bolnavilor de cancer prin crearea unei hărţi luminoase a ţesutului tumoral, astfel încât acesta să poată fi extras în totalitate...
Numărul persoanelor vindecate de cancer, în creştere Bucureşti, 27 aprilie /Agerpres/ - Un studiu european - Eurocare-4 - recent dat publicităţii arată o creştere constantă a numărului persoanelor considerate vindecate dintre cele diagnosticate cu cancer.
Tot mai multe spitale americane îşi reduc serviciile şi concediază personal Washington, 27 aprilie /Agerpres/ - Multe din spitalele din Statele Unite ale Americii sunt nevoite, din cauza dificultăţilor financiare cauzate de recesiunea economică, să reducă din serviciile oferite pacienţilor şi să concedieze personal medical, după ce deja au efectuat restructurări bugetare în...
Gripa porcină, suspectată că s-ar fi extins în Europa Paris, 27 aprilie /Agerpres/ - Gripa porcină, suspectată că a ucis 81 de persoane în Mexic, pare să se extindă în diferite ţări, temerile autorităţilor sanitare mondiale de o pandemie umană fiind în creştere, informează AFP.
Stare de urgenţă în SUA din cauza gripei porcine Washington, 27 aprilie /Agerpres/ - Statele Unite ale Americii au declarat duminică ”stare de urgenţă sanitară” din cauza gripei porcine şi au anunţat măsuri de verificare ce vor viza persoanele care se vor prezenta la frontiere provenind din ţări atinse de virus, potrivit ministrului pentru securitatea...