Cele mai citite
 


Braşov: Tabără pentru tineri care suferă de insuficienţă renală
marţi, 8 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie
 

34 de copii şi tineri cu vârste cuprinse între 13 şi 26 de ani care suferă de insuficienţă renală cronică tratată prin hemodializă, dializă peritoneală sau transplant renal, care provin din centrele de dializă Bucureşti, Cluj, Zalău, Baia-Mare, Sighet, Reşiţa Orăştie şi Alba vor petrece o săptămână, în perioada 7-13 iunie, în tabăra 'Zâmbet de Copil' organizată la Complexul 'Conca Verde' din Râşnov.

Organizatorii taberei sunt Consiliul Judeţean Braşov şi Asociaţia pentru Solidaritate şi Empatie 'Claudia Safta' din Cluj-Napoca.

Preşedintele Asociaţiei Solidaritate şi Empatie 'Claudia Safta' din Cluj-Napoca, Emanuel Ungureanu, a făcut apel şi la alte autorităţi din alte judeţe ale ţării să vină în sprijinul celorlalţi copii şi tineri care nu au putut ajunge la Râşnov.

'În ţără sunt 90 de copii şi tineri care au nevoie de ajutor. La Râşnov am putut aduce doar 34, pentru că nu dispunem de fondurile necesare. Costul taberei cu tot cu transport până la Râşnov, cazare, mare, transport la cele două spitale costă 35.000 de lei. Ar fi bine dacă şi alte autorităţi din alte zone ale ţării ar acorda sprijin acestor copii şi tineri suferinzi', a declarat Emanuel Ungureanu. Cu sprijinul Spitalului Clinic de Copii şi a Spitalului Mârzescu din Braşov, cei 34 de copii şi tineri vor efectua de trei ori pe săptămână tratamentul de care depinde supravieţuirea lor.

Acest proiect are un caracter unic la nivel naţional prin faptul că permite unor copii şi tineri a căror viaţă depinde de aparatele de dializă să petreacă împreună câteva zile de vacanţă asigurându-li-se asistenţa medicală necesară, a mai spus preşedintele Asociaţiei pentru Solidaritate şi Empatie 'Claudia Safta'.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Tabără unică la nivel naţional, dedicată copiilor cu boli cronice de rinichi, organizată cu sprijinul primăriei Peste 50 de copii cu suferinţe renale cronice participă zilele acestea, la mare, la o tabără organizată de Asociaţia pentru Solidaritate şi Empatie 'Delia Grădinaru' şi Primăria municipiului Cluj-Napoca, un proiect unic la nivel naţional.
Cluj: Vacanţă fără griji, pentru 40 de copii şi tineri dependenţi de dializă Un grup de 40 de copii şi tineri dependenţi de dializă petrec câteva zile de vacanţă, începând de vineri, până în 4 ianuarie 2013, într-o tabără organizată pentru ei de Asociaţia pentru Solidaritate şi Empatie "Claudia Safta", la Hotelul "Univers T" din Cluj-Napoca, aflat în administraţia Consiliului...
Cluj: Copii cu suferinţe renale cronice, în tabără la mare, sub tratament medical Peste 30 de copii şi tineri care suferă de insuficienţă renală cronică, trataţi prin dializă, sau care au suferit un transplant renal, vor petrece câteva zile de vacanţă, între 14 şi 23 august, în trei centre medicale de pe Litoralul Mării Negre, din staţiunile Mamaia, Constanţa şi Mangalia.
Cluj: Sute de femei aşteptate la crosul pentru sprijinirea copiilor dependenţi de dializă Sute de femei de toate vârstele sunt aşteptate sâmbătă să participe la 'Crosul divelor' pentru a sprijini Asociaţiei pentru Solidaritate şi Empatie 'Claudia Safta', care are în grijă 100 de copii cu insuficienţă renală cronică, dependenţi de hemodializă, dializă peritoneală şi transplant renal.
Al IX-lea Congres Naţional de Nefrologie, Dializă, Transplant Renal şi Acces Vascular cu participare internaţională - Ştiinţă şi inovaţie la cele mai înalte standarde Pentru prima oară în domeniul nefrologiei, un congres medical va îmbina teoria ştiinţifică şi practica atelierelor de lucru. Zeci de ore de dezbatere, transmisiuni live de la Institutul Clinic Fundeni, totul într-un singur eveniment medical de renume: Al IX-lea Congres Naţional de Nefrologie, Dializă...
Cluj: 40 de copii şi tineri dependenţi de dializă au petrecut zile de neuitat în tabăra 'Lumina de Acasă' Tabăra "Lumina de Acasă", la care au participat 40 de copii şi tineri cu insuficienţă renală cronică, dependenţi de dializă, le-a oferit acestor "curajoşi luptători pentru viaţă", şapte zile de vacanţă binemeritată la Cluj-Napoca, spune Emanuel Ungureanu, preşedintele Asociaţiei pentru Solidaritate şi...