Cele mai citite
 


Timiş: Stresul creşte numărul deceselor la locul de muncă
marţi, 8 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul deceselor la locul de muncă a crescut în Timiş, primele cinci luni ale anului depăşind incidentele de acest fel din întregul an 2008, principala cauză fiind infarctul miocardic sau accidentele vasculare favorizate de stres.
Potrivit statisticilor, în 2008 în judeţ s-au înregistrat şase decese la locul de muncă, în 2009 au fost opt decese ca urmare a afecţiunilor cardiace sau vasculare, iar până la finele lunii mai 2010 numărul acestora a ajuns, deja, la opt.

'Au fost multe infarcte miocardice acute, accidente vasculare şi hemoragii cerebrale produse la locul de muncă. Cele mai multe s-au produs la persoane care au lucrat în domeniul transporturilor', a afirmat, luni, Szasz Francisc, director coordonator adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă ITM Timiş.

Semnalarea fiecărui deces survenit la locul de muncă a însemnat deschiderea unor anchete şi demararea mai multor acţiuni de control la firmele respective, aplicându-se şi amenzile corespunzătoare administratorilor societăţilor în cauză, pentru nerespectarea normelor de securitate în muncă.

Ultimul caz de deces la locul de muncă în Timiş a fost înregistrat pe 26 mai, când angajatul unei firme de transport a murit în urma unui infarct miocardic.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Riscul îmbolnăvirii cardiovasculare, testat prin metoda cartonaşelor Aproape 2.000 de timişoreni care au accesat site-ul soscardio.ro au completat online, până luni, Testul Cartonaşelor, prin care îşi pot evalua riscul îmbolnăvirii cardiovasculare. Parcurgerea testului îi poate ajuta pe cei interesaţi să aibă o stare bună de sănătate să evite factorii de risc care le...
Timiş: Medic de la Cabinetul de Expertiză Medicală, trimis în judecată pentru luare de mită în formă continuă O doctoriţă de la Cabinetul de Expertiză Medicală a Capacităţii de Muncă din Lugoj a fost trimisă în judecată de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş pentru luare de mită în formă continuată.
"Stresul în media": Jurnalismul e o meserie la care e greu să renunţi, practicată de oameni ce nu percep presiunile drept stres Jurnalismul este o meserie cu puţine satisfacţii, la care este greu să renunţi, făcută din pasiune, de oameni care nu percep multe din presiuni ca fiind stres. Acestea sunt câteva dintre concluziile dezbaterii "Stresul în media - provocări în viaţa de jurnalist", care a avut loc marţi, la Bucureşti.
Timiş:Curtea de Apel a respins contestaţia doctoriţei de la Cabinetul de Expertiză Medicală Lugoj, inculpată pentru laure de mită Curtea de Apel Timişoara (CAT) a respins, miercuri, ca inadmisibilă, contestaţia doctoriţei Adriana Camelia Râmneanţu, de la Cabinetul de Expertiză Medicală a Capacităţii de Muncă Lugoj, acuzată de luare de mită în formă continuată.
Timiş: Canicula impune înmulţirea punctelor de prim ajutor Temperaturile extrem de ridicate din ultimele zile, care se vor menţine şi în perioada următoare în Timişoara, au determinat autorităţile locale să deschidă puncte suplimentare de prim ajutor de caniculă în oraş.
Timiş: Şoferul unui microbuz a făcut infarct la volan Şoferul unui microbuz de transport de persoane a făcut, joi, un infarct la volan, după care a intrat pe contrasens şi a accidentat o maşină de transport de valori, între localităţile Giarmata şi Pişchia, transmite corespondentul AGERPRES.