Cele mai citite
 


Vaslui: Spitalele din judeţ au datorii de câteva miliarde de lei
marţi, 8 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalele din judeţul Vaslui au în prezent datorii de aproximativ 10 miliarde de lei, restanţe pe care Ministerul Sănătăţii trebuie să le plătească înainte ca unităţile sanitare să treacă în administrarea autorităţilor locale.
Din cele 7 spitale din judeţ, doar două nu au datorii, Spitalul Judeţean de Urgenţe (SJU) Vaslui, cea mai mare unitate sanitară din judeţ, fiind pe primul loc în lista datornicilor, cu restanţe de 3,47 miliarde de lei, înregistrate către furnizorii de medicamente, prestări servicii, alimente, materiale sanitare, reactivi şi pentru servicii cu caracter funcţional.

'Spitalul de Urgenţă Bârlad înregistrează datorii de 3,42 miliarde lei pentru servicii de execuţie efectuate de terţi, medicamente, alimente, reactivi, materiale sanitare şi tichete de masă. Un debit mult mai mic are Spitalul Municipal Huşi, de 609 milioane lei, pentru medicamente, materiale sanitare, reactivi, alte bunuri şi servicii. Unitatea medicală din Negreşti are datorii de 571 milioane lei, iar spitalul de Copii din Bârlad are datorii de 445 milioane lei', a declarat, luni, Andrei Barbău, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui are datorii de peste 5 milioane de lei numai către furnizorii de medicamente şi materiale sanitare, din cauza acestei situaţii pacienţii fiind nevoiţi de cele mai multe ori să îşi cumpere singuri tratamentul de care au nevoie.

'La medicamente Spitalul Judeţean de Urgenţe are facturi neachitate de mai bine de şase luni', a mai spus Andrei Barbău.

Conducerea celei mai mari unităţi sanitare din judeţul Vaslui declară că bugetul alocat spitalului a fost foarte mic în 2010 în comparaţie cu necesităţile.

'Sunt două lucruri importante pentru ca un spital să funcţioneze: medicamentele şi materialele sanitare. Peste tot sunt probleme, nu numai la noi. Facem faţă cu greu cheltuielilor', a declarat, luni, Carmen Rotaru, directorul medical al SJU Vaslui.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
DSP Vaslui: Protocoalele au fost respectate în cazul copilului din Huşi care nu a putut fi intubat Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui susţin că protocoalele medicale au fost respectate în cazul unui copil de 1 an, ajuns în stare gravă la Spitalul Municipal Huşi şi care nu a putut fi intubat din cauză că în unitatea sanitară nu erau prezenţi nici medicul urgentist şi nici medicul...
Vaslui: Spitalul de Urgenţe a rămas fără manager şi director medical Spitalul Judeţean de Urgenţe (SJU) Vaslui a rămas luni fără director medical, după ce mandatul acestuia a expirat.
Gorj: Spitalele din judeţ au datorii de peste 7 milioane de lei Aproximativ 7 milioane de lei este valoarea totală a datoriilor unităţilor spitaliceşti de pe raza judeţului Gorj, cea mai mare sumă fiind înregistrată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, Marius Boeriu.
Vaslui: Anchetă a DSP la Spitalul 'Elena Beldiman' din Bârlad Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a demarat o anchetă la Spitalul de Urgenţă 'Elena Beldiman' din Bârlad, după ce familia unui bărbat în vârstă de 70 de ani, din comuna vasluiană Blăgeşti, a reclamat faptul că bătrânul ar fi fost tratat cu neglijenţă de medicii spitalului.
Vaslui: Spitalul Judeţean de Urgenţă va folosi temporar dezinfectanţi din stocul DSP Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui a dispus blocarea de la utilizare a tuturor produselor provenite de la producătorul Hexi Pharma şi retragerea acestora în magaziile unităţii, în urma unei notificări primate din partea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui.
Vaslui: Compartimetul de Primiri Urgenţe de la Spitalul Huşi funcţionează la capacitate redusă Conducerea Spitalului Municipal Huşi a susţine că în prezent Compartimentul de Primiri Urgenţe (CPU) al unităţii funcţionează la capacitate redusă după ce medicul coordonator al secţiei şi-a dat demisia,în urma unei amenzi primite din partea reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii. Medicul specialist...