Cele mai citite
 


ONU pledează pentru îmbunătăţirea sănătăţii maternale
marţi, 8 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie
 

Şeful ONU Ban Ki-moon a lansat luni un apel la îmbunătăţirea sănătăţii femeilor însărcinate, a tinerelor mame şi a copiilor din lume, cu ocazia deschiderii la Washington a celei mai importante conferinţe asupra sănătăţii maternale organizate până acum.

'Programul nostru de acţiune comună prevede ca toate femeile şi toţi copiii să poată beneficia de tratamente dovedite şi de tehnologii cunoscute care salvează vieţi', a declarat secretarul general al ONU în deschiderea conferinţei 'Women Deliver 2010'.

'Trebuie să ne luptăm pentru sănătatea femeilor cu toate mijloacele de care dispunem şi trebuie să facem acest lucru în permanenţă. Atât timp cât lucrăm împreună, vom reuşi', a subliniat Ban. Şeful ONU a insistat pentru realizarea acestor progrese până în 2015, termen limită stabilit în 2000 cu ocazia stabilirii Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului.

Până la 500.000 de femei continuă să moară anual la naştere în lume, dar şi peste trei milioane de nou-născuţi, potrivit unui raport efectuat sub egida Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Circa 2.000 de nou-născuţi mor zilnic la nivel mondial Fiecare a treia naştere în lume nu beneficiază de asistenţă calificată, ceea ce duce la creşterea mortalităţii infantile şi la numeroase complicaţii la mame, relevă un recent raport al unor experţi ai organizaţiei britanice Save the Children, potrivit BBC Online.
Femeile obeze dau naştere la copii mai ''în vârstă'' din punct de vedere biologic (studiu) Copiii ale căror mame sunt obeze ar fi mai ''în vârstă'' din punct de vedere biologic decât cei născuţi de femei care au o greutate normală, potrivit unui studiu efectuat recent în Belgia şi publicat luni în jurnalul ''BMC Medicine'', informează Live Science.
Aproximativ 50.000 de mame adolescente mor în fiecare an în lume din cauza complicaţiilor legate de sarcină şi naştere/ONG/ Aproximativ 50.000 de adolescente mor în fiecare an în lume din cauza complicaţiilor legate de sarcină şi naştere, indică organizaţia neguvernamentală britanică Save the Children, înaintea unei conferinţe dedicate planificării familiale programate să se desfăşoare în luna iulie la Londra.
Bebeluşi obezi încă înainte de naştere Obezitatea infantilă începe încă înainte de naştere: mame supraponderale nasc bebeluşi prea graşi, afirmă oamenii de ştiinţă britanici, care au analizat nivelurile de grăsime la nou-născuţi, relatează 7sur7.be.
Risc crescut de autism pentru copiii născuţi din mame expuse poluării (studiu american) Femeile expuse în timpul sarcinii unor înalte niveluri de poluare a aerului în SUA ar putea avea un risc dublu de a da naştere unui copil autist în raport cu femeile care trăiesc în locuri mai bine protejate, potrivit unui studiu dat publicităţii marţi, preluat de AFP.
Hipertensiunea şi sângele bogat în celule roşii la mame, pot afecta nivelul de dezvoltare la naştere al copiilor Femeile hipertensive şi cele cu sângele prea bogat în celule roşii întâmpină un grad crescut de risc de naşteri premature şi de a aduce pe lume copii subdezvoltaţi, conform unui studiu realizat de cercetători olandezi şi publicat marţi, informează Reuters.