Cele mai citite
 


Testare gratuită a glicemiei şi tensiunii arteriale pe străzile din sectorul 1 al Capitalei
marţi, 8 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Locuitorii din sectorul 1, care nu îşi pot asigura o evaluare periodică a stării de sănătate, pot beneficia de analize şi investigaţii medicale gratuite pe străzile Sectorului 1.
Specialiştii din cadrul Complexului Multifuncţional ''Caraiman'' sunt alături de cetăţenii sectorului începând de vineri, 4 iunie, furnizând gratuit servicii medicale de testare a glicemiei şi măsurarea tensiunii arteriale.

Potrivit administraţiei locale, activitatea de testare a glicemiei şi a tensiunii arteriale se desfăşoară zilnic, până pe 21 iunie, în diferite zone cheie din Sectorul 1- Piaţa Matache, Parcul Bazilescu, Piaţa V. Mărăcineanu, Piaţa Domenii, Staţia de metrou 1 Mai, Staţia de metrou Aurel Vlaicu, Intersecţia Şoseaua Chitila cu Bd. Laminorului.

În doar trei zile, peste 100 de persoane au apelat la serviciile ambulanţei sociale pusă la dispoziţia locuitorilor sectorului de administraţia locală.

Scopul acţiunii este de a informa publicul larg despre importanţa deosebită a monitorizării nivelului glicemiei şi a tensiunii arteriale, în condiţiile în care hipertensiunea arterială afectează aproximativ un miliard de persoane pe plan mondial, iar studiile efectuate de instituţiile de specialitate arată faptul că în România există aproximativ 1.250.000 de persoane care suferă de diabet, 30% dintre acestea nefiind diagnosticate.

Specialiştii în medicină estimează că, din cauza stilului de viaţă sedentar şi a alimentaţiei bogat calorice, numărul cazurilor de diabet va creşte îngrijorător în următorii ani, fapt ce reclamă o intensificare a eforturilor de identificare şi o creştere a gradului de conştientizare faţă de riscurile acestei boli.

Prin Complexul Multifuncţional ''Caraiman'', Primăria sectorului 1 oferă o gamă largă de servicii medicale gratuite pentru bucureştenii cu venituri reduse din sector care au probleme de sănătate.

Complexul este primul centru medical deschis în România de o autoritate locală, pentru a veni în sprijinul persoanelor cu venituri reduse. Situat pe strada Caraiman nr. 33A, centrul medical dispune de 16 cabinete, dotate cu aparatură de ultimă generaţie. â
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Testare gratuită Babeş-Papanicolau, timp de o săptămână, la Centrul Medical de Excelenţă Renaşterea Femeile îşi pot face gratuit testul Babeş-Papanicolau, în perioada 8 - 12 aprilie, între orele 10,00 - 18,00, la Centrul Medical de Excelenţă Renaşterea, această acţiune având loc cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii, marcată pe 7 aprilie.
Testare gratuită Babeş-Papanicolau, la Centrul Medical de Excelenţă Renaşterea Femeile îşi pot face gratuit testul Babeş-Papanicolau, până pe 12 aprilie, între orele 10,00 - 18,00, la Centrul Medical de Excelenţă Renaşterea.
Testare gratuită a glicemiei şi tensiunii arteriale pe străzile sectorului 1 Locuitorii din sectorul 1 al Capitalei pot beneficia, pentru a doua oară în acest an, de testarea gratuită a glicemiei şi măsurarea tensiunii arteriale.
Testare gratuită a plămânilor timp de o lună, în 32 de oraşe din ţară Românii îşi pot verifica gratuit sănătatea plămânilor începând de luni şi până pe 4 decembrie în spitale şi clinici de stat din peste 30 de oraşe în cadrul celei de-a cincea ediţii a campaniei "Tu ştii câţi ani au plămânii tăi?".
Testare gratuită la plămâni, în 10 oraşe din ţară Românii îşi pot verifica gratuit, sâmbătă şi duminică, starea de sănătate a plămânilor, cu ocazia Zilei Mondiale a BPOC (bronhopneumopatie obstructivă cronică).
Centrofarm demarează campania de testare gratuită a auzului și continuă campania de dermoanaliză În perioada 2 iunie-31 august, Centrofarm derulează în cadrul Programului Câștigă Viață campania de testare a auzului în 11 farmacii din București. Astfel, clienții Centrofarm pot beneficia gratuit de consultanță de specialitate. În plus, campania de dermoanaliză gratuită continuă și...