Cele mai citite
 


Protest cu prezervative împotriva Papei
duminică, 22 martie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Paris, 22 mar /Agerpres/ - Militanţi ai asociaţiei de luptă împotriva SIDA Act-Up au denunţat duminică, la Paris, afirmaţiile făcute de Papa Benedict al XVI-lea privind utilitatea prezervativului, întinzându-se pe jos în faţa catedralei Notre Dame, unde tinerii catolici i-au interpelat violent, potrivit unui jurnalist al AFP prezent duminică la faţa locului.

În paralel, o distribuire de prezervative în faţa catedralei a dat naştere unei busculade între 30 de militanţi ecologişti şi circa 20 de activişti de extremă-dreapta. În ce-i priveşte pe militanţii Act-Up, ei s-au întins pe jos la miezul zilei în faţa catedralei scandând ”Prezervativul înseamnă viaţa, iar papa îl interzice”. ”În prezent, SIDA face 8.000 de victime pe zi iar prezervativul este singurul mijloc de protecţie”, a reamintit Eric Marty, un responsabil al asociaţiei.

Mai multe zeci de tineri catolici i-au insultat pe manifestanţi şi au aruncat cu ouă în direcţia lor, încercând să treacă de cordonul de poliţişti care îi despărţea. ”Sunt indignată să văd o manifestaţie în faţa catedralei Notre Dame pentru a-l insulta pe papă, ale cărui afirmaţii au fost deformate de presă”, a declarat o tânără catolică pariziană.
Papa Benedict al XVI-lea a declarat, cu prilejul vizitei sale în Africa, săptămâna trecută, că ”nu se poate soluţiona problema SIDA (...) prin distribuirea de prezervative şi că, dimpotrivă, folosirea lor agravează problema”.AGERPRES/(Mihaela Nicolaescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Liban: o revistă ("Jasad") ridică vălul de pe subiecte privind sexualitatea, tabu în cultura arabă Beirut, 8 aprilie /Agerpres/ - O revistă lansată recent, în Liban, a decis să ridice vălul ce acoperă subiecte tabu în cultura arabă precum masturbarea ori homosexualitatea, în pofida reacţiilor de protest ale unor oficiali, informează luni AFP.
Chirurgia "luminată" - un nou tip de chirurgie împotriva cancerului Londra, 27 aprilie /Agerpres/ - O echipă de oameni de ştiinţă de la University of California din San Diego, a anunţat că a reuşit să eficientizeze procesul chirurgical în cazul bolnavilor de cancer prin crearea unei hărţi luminoase a ţesutului tumoral, astfel încât acesta să poată fi extras în totalitate...
Numărul persoanelor vindecate de cancer, în creştere Bucureşti, 27 aprilie /Agerpres/ - Un studiu european - Eurocare-4 - recent dat publicităţii arată o creştere constantă a numărului persoanelor considerate vindecate dintre cele diagnosticate cu cancer.
Tot mai multe spitale americane îşi reduc serviciile şi concediază personal Washington, 27 aprilie /Agerpres/ - Multe din spitalele din Statele Unite ale Americii sunt nevoite, din cauza dificultăţilor financiare cauzate de recesiunea economică, să reducă din serviciile oferite pacienţilor şi să concedieze personal medical, după ce deja au efectuat restructurări bugetare în...
Gripa porcină, suspectată că s-ar fi extins în Europa Paris, 27 aprilie /Agerpres/ - Gripa porcină, suspectată că a ucis 81 de persoane în Mexic, pare să se extindă în diferite ţări, temerile autorităţilor sanitare mondiale de o pandemie umană fiind în creştere, informează AFP.
Stare de urgenţă în SUA din cauza gripei porcine Washington, 27 aprilie /Agerpres/ - Statele Unite ale Americii au declarat duminică ”stare de urgenţă sanitară” din cauza gripei porcine şi au anunţat măsuri de verificare ce vor viza persoanele care se vor prezenta la frontiere provenind din ţări atinse de virus, potrivit ministrului pentru securitatea...