Cele mai citite
 


Teleorman: Controale privind acordarea concediilor medicale
miercuri, 9 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 80 de medici şi tot atâţia pacienţi au făcut obiectul controalelor declanşate de câteva zile de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman în judeţul din sudul ţării pentru a se verifica dacă se respectă criteriile şi metodologia de acordare a concediilor medicale.
Şeful CAS Teleorman, Marius Nica, a declarat într-o conferinţă de presă, miercuri, că pe parcursul controalelor nu s-au constatat probleme deosebite, fiind destul de mulţi medicii care nu au acordat nici măcar o zi de concediu.
Potrivit sursei citate, prin asemenea verificări la cabinete şi, respectiv, domicilii 'nu se urmăreşte îngrădirea dreptului la concediu medical, dar, cu siguranţă, se va eficientiza folosirea banului public'.
Anul trecut în Teleorman s-au acordat peste 22.960 de zile de concediu medical cu o sumă totală decontată astfel de 7,7 milioane de lei, bani ce reprezintă o creştere de trei ori faţă de 2006.
Cele mai multe concedii medicale s-au acordat în 2009 începând cu ultimele luni, când şefii mai multor servicii deconcentrate au obţinut şi 90 de zile de incapacitate, a precizat şeful CAS Teleorman.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Teleorman: CAS a imputat peste 22.620 de lei furnizorilor de servicii medicale Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a efectuat în primele şapte luni din acest an circa 130 de controale la furnizorii de servicii medicale din judeţul din sudul ţării, specialiştii instituţiei stabilind o sumă totală imputabilă de peste 22.620 de lei.
Teleorman: Casa de Asigurări de Sănătate a acoperit în 2013 cel mai mare buget din istoria sa Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Teleorman a avut alocate în 2013 cele mai mari surse bugetare din istoria sa - peste 267,6 milioane de lei, cu 15,62% mai mult decât în anul trecut, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, directorul instituţiei, Nicuşor Tiţa.
Teleorman: CAS a obţinut în anul trecut suplimentarea creditelor bugetare cu 60,7 milioane de lei Pe parcursul anului trecut Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a solicitat şi a obţinut, în mai multe etape, suplimentarea creditelor bugetare pentru serviciile medicale, suma totală fiind de peste 60,7 milioane de lei.
Teleorman: CAS a eliberat peste 1.100 carduri europene de sănătate Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a eliberat în acest an circa 1.110 carduri europene, solicitate de persoane care s-au deplasat temporar în state din Uniunea Europeană pentru a putea beneficia de servicii medicale. Purtătorul de cuvânt al CAS Teleorman, Mihaela Popa, a declarat miercuri...
Teleorman: CAS a eliberat peste 1.100 carduri europene de sănătate Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a eliberat în acest an circa 1.110 carduri europene, solicitate de persoane care s-au deplasat temporar în state din Uniunea Europeană pentru a putea beneficia de servicii medicale.
Teleorman: Creşte numărul solicitărilor la CAS pentru dispozitive medicale Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a acordat în primele şapte luni din acest an 1.210 decizii pentru procurarea de dispozitive medicale destinate recuperării unor deficienţe organice sau fiziologice, valoarea totală depăşind 800.000 de lei.