Cele mai citite
 


Mureş: Medicii şi unităţile sanitare pot accesa fonduri europene până la 25 milioane de euro pe proiect
miercuri, 9 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cercetătorul ştiinţific dr. ing. Camelia Petrescu, a prezentat, marţi, la cea de-a V-a Conferinţă Naţională de Patologie Ginecologică, care se derulează la Târgu Mureş, cum pot accesa medicii, unităţile sanitare şi unităţile sociale fonduri europene care ajung şi până la 25 de milioane de euro pe proiect.
Camelia Petrescu a prezentat axele din Programul Operaţional Regional (POR), precum şi din Programul Operaţional Sectorial - Dezvoltarea Resurselor Umane (POS-DRU) prin care şi cei care lucrează în domeniul medical, de la cabinete individuale, la spitale sau unităţi sociale pot accesa fonduri şi care activităţi sunt eligibile la finanţare.
'Am fost invitată pentru a prezenta programele care finanţează proiecte în domeniul sănătăţii. Am prezentat un program de instruire profesională pentru dezvoltarea resurselor umane. Pentru programele care finanţează partea socială, medicală şi de sănătate există fonduri care pot fi accesate de autorităţile locale, de unităţile spitaliceşti sau de entităţile juridice mici, de IMM-uri. Aceste programe pot accesate de aceste entităţi, dar pot fi accesate şi de ONG-uri', a arătat Camelia Petrescu.
Cercetătorul ştiinţific le-a spus medicilor participanţi la conferinţa de la Târgu Mureş că aceste programe pot fi accesate cu uşurinţă, iar prin acestea pot fi achiziţionate echipamente, pot fi finanţate utilităţi, IT, până la cheltuieli conexe şi de personal.
'Trebuie să învăţăm şi noi românii să lucrăm pe proiecte, dar nu ca angajaţi. Deocamdată nu se lucrează pe proiecte (...) Valorile sunt măreţe, un proiect poate ajunge la 20-25 milioane de euro. Fiecare program este specific ca valoare, ne dă posibilitatea să facem cheltuieli şi de personal, şi de infrastructură şi de IT. Iar programele prezentate am spus că sunt şi programe pentru partea de salarii, pentru vizite de bună practică, de achiziţii de echipamente didactice, cursuri doctorale şi post doctorale, de a câştiga experienţă, de a invita oameni de un anume nivel profesional', a subliniat Camelia Petrescu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
IUBCvT şi UMF Târgu Mureş, proiect pentru un centru de cercetări şi diagnostic al tuturor patologiilor cardiovasculare Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) şi Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş colaborează la elaborarea unui proiect pentru accesarea de fonduri europene, care vizează construirea unui centru de cercetări şi de diagnostic al tuturor patologiilor...
Conducerea SCJU Târgu Mureş: Aşteptăm ancheta DNA în cazul achiziţiei de dezinfectanţi Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac, a declarat marţi, după anunţul făcut de Ministerul Sănătăţii că va sesiza Direcţia Naţională Anticorupţie pentru analizarea unor eventuale fapte de natură penală în privinţa unor constatări ale Corpului de control...
Spitalul de Urgenţă din Târgu Mureş, cel mai aproape de statutul de spital regional Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că SCJU este cel mai aproape de statutul de spital regional dintre toate unităţile de profil din ţară, urmând să fie înfiinţate doar două secţii care lipsesc în prezent.
UPDATE Ministerul Sănătăţii va sesiza DNA după controlul de la Spitalul Judeţean Târgu Mureş Ministerul Sănătăţii va sesiza Direcţia Naţională Anticorupţie după controlul de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, informează MS într-un comunicat transmis marţi AGERPRES.
Mureş: Recepţie finală a unicului proiect din ţară pe îmbunătăţirea sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă Reprezentanţii judeţelor din Regiunea de Dezvoltare Centru, ai ministerelor Administraţiei şi Internelor, Dezvoltării şi Turismului şi Sănătăţii au participat, sâmbătă, la Târgu Mureş, la recepţia finală a primului proiect regional din ţară care a intrat în finanţare după aderarea României la Uniunea...
Contractul de finanţare pentru reabilitarea ambulatoriului Spitalului Judeţean Harghita, semnat Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc va fi reabilitat şi dotat din fonduri europene, după ce Consiliul Judeţean Harghita a câştigat un important proiect în cadrul Programului Operaţional Regional.