Cele mai citite
 


OMS: interesele companiilor farmaceutice nu au influenţat verdictul de pandemie
miercuri, 9 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Directoarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a respins marţi cu hotărâre sugestiile că deciziile sale în privinţa gripei A/H1N1 au fost influenţate de legăturile consilierilor săi cu companiile farmaceutice, relatează AP.
Dr. Margaret Chan precizează că 'niciodată, nici măcar pentru o secundă, interesele comerciale nu au jucat vreun rol în procesul de luare a deciziilor'.

De asemenea, ea a infirmat încă o dată valabilitatea supoziţiilor că OMS a declanşat o panică nejustificată pe fondul pandemiei de gripă porcină.

Afirmaţiile ei de marţi au loc în contextul în care British Medical Journal a publicat un editorial care pune sub semnul întrebării modul în care OMS a gestionat conflictele de interese apărute în cazul unora dintre consilierii săi ştiinţifici, precum şi transparenţa recomandărilor organismului ONU către guvernele lumii.

Modul în care OMS a gestionat pandemia de gripă A/H1N1 este analizat de o comisie formată din 29 de experţi, care vor înainta un raport anul viitor, precizează AP.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
OMS neagă că a fost supusă presiunilor pentru a declara pandemie de gripă A/H1N1 Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) s-a apărat marţi, la Consiliul Europei (CoE), în faţa acuzaţiilor că a fost influenţată de companiile producătoare de vaccinuri pentru a declara pandemia de gripă A/H1N1, relatează AFP.
OMS a făcut greşeli în gestionarea pandemiei de gripă A/H1N1, dar nu sunt dovezi de 'interese comerciale' /raport/ Comitetul de experţi, care a analizat gestionarea de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ a epidemiei de gripă A/H1N1, a prezentat joi un raport în care susţine că au fost constatate greşeli grosolane în materie de comunicare, dar nu s-au găsit dovezi privind un interes comercial care să fi influenţat...
OMS admite existenţa unor carenţe în felul în care a gestionat pandemia de gripă porcină Geneva, 12 apr /Agerpres/ - Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ a admis luni existenţa unor carenţe în ceea ce priveşte modul în care a gestionat pandemia de gripă porcină, relatează agenţia Reuters.
Gripă porcină: mai multe state cer OMS să adopte o scară mai flexibilă de alertare în privinţa unei posibile pandemii Geneva, 26 mai /Agerpres/ - Ministrul britanic al sănătăţii, Alan Johnson, a lansat luni un apel la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) să nu se precipite în instituirea fazei 6 de alertă care ar anunţa o pandemie de gripă porcină, pe motiv că acest lucru ar duce la apariţia ”confuziei” în rândul...
Gripa porcină: OMS nu cunoaşte gradul de gravitate al pandemiei Geneva, 4 mai /Agerpres/ - Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) nu cunoaşte gradul de gravitate al pandemiei de gripă A (H1N1), a declarat sâmbătă un responsabil al organizaţiei, care a estimat că evoluţia situaţiei din Europa din următoarele zile va fi determinantă în acest sens - informează AFP.
Pandemia de gripă H1N1: OMS, exonerată de suspiciunile de conflict de interese Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), suspectată că a fost influenţată de marile grupuri farmaceutice în modul în care a gestionat pandemia de gripă H1N1, a fost exonerată de un raport al experţilor adoptat vineri de statele membre, dar documentul relevă totuşi 'câteva carenţe', relatează AFP.