Cele mai citite
 


Interzicerea fumatului în locuri publice şi la serviciu în Anglia a dus la reducerea cu 2,4% a crizelor cardiace
miercuri, 9 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O reducere cu 2,4% a internărilor pentru crize cardiace a fost înregistrată după intrarea în vigoare în Anglia, pe 1 iulie 2007, a interzicerii fumatului în locuri publice şi la serviciu, arată un studiu publicat de British Medical Journal, preluat de AFP:
'O reducere de 2,4% poate părea modestă, dar ea reprezintă în realitate o scădere cu 1 200 a numărului de persoane internate la urgenţă în primul an de aplicare a interzicerii fumatului', a subliniat Michelle Sims, de la Universitatea din Bath, unul din autorii studiului.

Studii asupra impactului măsurilor de interzicere a fumatului au fost desfăşurate şi în alte ţări (Statele Unite, Italia, Scoţia), toate arătând scăderea riscului de infarct, cel puţin pe un segment de vârstă, cu 6-47%. Cercetătorii precizează că studiul britanic se referă la o populaţie importantă (49 de milioane de locuitori) şi ia în considerare şi alţi factori, cum ar fi variaţiile sezoniere de temperatură.

În Franţa, rezultatele preliminare ale studiului EVINCOR (Evaluarea impactului interzicerii fumatului asupra sindroamelor coronariene acute) n-au demonstrat clar influenţa asupra spitalizărilor, arată autorii. Interzicerea fumatului a intrat în vigoare în Franţa în două etape: la serviciu, în transporturi, administraţii, şcoli şi spitale, pe 1 februarie 2007, apoi în cafenele, restaurante şi discoteci, pe 1 ianuarie 2008.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Studiu: 84% dintre români susţin interzicerea fumatului în spaţiile publice Peste 80% dintre români susţin interzicerea fumatului în spaţiile publice, iar 78% vor interzicerea comercializării ţigărilor la mai puţin de 250 de metri de şcoli şi licee, relevă un studiu dat publicităţii miercuri de Asociaţia React, studiu care face parte dintr-o suită de patru cercetări pe teme...
Circa 80% din infarcturi ar putea fi evitate printr-o bună igienă a vieţii (studiu) Circa 80% din crizele cardiace ar putea fi evitate prin oprirea fumatului, adoptarea unei alimentaţii sănătoase şi practicarea unei activităţi sportive regulate - este concluzia unui studiu desfăşurat timp de 11 ani de cercetători suedezi.
Interzicerea fumatului în locurile publice are rezultate importante pentru sănătatea copiilor Interzicerea fumatului în locuri publice a contribuit la reducerea cu 10% a numărului de naşteri premature, conform unui nou studiu realizat în SUA şi în ţări ale Uniunii Europene, transmite Reuters.
Dr. Florin Mihălţan: Modificările legii privind fumatul trebuie introduse rapid Preşedintele Societăţii Române de Pneumologie, prof. dr. Florin Mihălţan, susţine că propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr. 349/2002 privind fumatul trebuie rapid introdusă pentru că este o lege învechită, care nu protejează fumătorul pasiv.
Braşov: Serviciu de Urgenţă prin SMS 113, pentru persoane cu dizabilitaţi de auz şi/sau de vorbire Persoanele cu dizabilităţi de auz şi/sau vorbire din judeţul Braşov şi Covasna vor avea posibilitatea apelării unui Serviciu de urgenţă prin SMS, la numărul 113, au anunţat joi, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, şeful Oficiului Judeţean de Telecomunicaţii Speciale Braşov, col. Mihai Şovăială...
Interzicerea fumatului în spaţii publice a dus la scăderea numărului de naşteri premature /studiu/ Un nou studiu vine să întărească teoria că interzicerea fumatului în spaţiile publice determină scăderea numărului de copii născuţi prematur, relatează vineri BBC.