Cele mai citite
 


Argeş: Datoriile spitalelor îngrijorează autorităţile locale
miercuri, 9 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Argeş, Constantin Nicolescu, s-a declarat îngrijorat, marţi, de faptul că nu a fost clarificată situaţia datoriilor acumulate în ultimele luni de spitalele care vor fi preluate de administraţiile locale.
'Creanţele acumulate până la 31 martie ar urma să fie preluate de stat, dar cu cele din perioada 31 martie - 1 iulie nu se ştie ce se va întâmpla. Această situaţie va ridica mari probleme', a declarat Nicolescu.
În opinia preşedintelui CJ Argeş, lipsa resurselor financiare ar putea înrăutăţi situaţia din unităţile sanitare, după preluarea lor de către administraţiile locale.

'Ni se predă activitatea spitalelor, dar lipsesc două elemente de bază. Pe de o parte, Casele de Asigurări de Sănătate funcţionează independent şi sursele financiare sunt adunate la ei, fără ca noi să avem vreun cuvânt de spus. Pe de altă parte, nu se predă nici colaborarea cu Direcţia de Sănătate Publică. Lucrurile sunt oprite undeva la jumătate', a explicat Nicolescu.
De la 1 iulie, administrarea a 16 dintre cele 17 unităţi spitaliceşti din judeţul Argeş va fi preluată de consiliile locale din şase localităţi urbane şi şase localităţi rurale, CJ Argeş urmând să preia doar Spitalul de Recuperare din Brădet.

Datoriile spitalelor din Argeş se ridică în prezent la aproximativ 28 de milioane de lei, cea mai mare sumă, de peste 21 de milioane de lei, fiind datorată de Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Argeş: 14 copii de la o şcoală din Piteşti au fost interneţi cu toxiinfecţie alimentară Direcţia de Sănătate Publică (DSP) şi Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) au declanşat duminică o anchetă epidemiologică, după ce 14 copii de la o şcoală din municipiul Piteşti au fost internaţi în ultimele zile cu toxiinfecţie alimentară.
Argeş: Toţi copiii sub doi ani vor fi consultaţi de medicii de familie; 12 cazuri de îmbolnăvire confirmate Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Argeş le-a cerut, miercuri, medicilor de familie din judeţ să-i consulte pe toţi pacienţii cu vârsta sub doi ani, în contextul în care 12 copii au fost internaţi în ultimele zile cu o infecţie a cărei cauză nu a fost încă stabilită cu exactitate.
Argeş: Şase pacienţi internaţi în ultimele două săptămâni la Spitalul Judeţean de Urgenţă cu gripă sezonieră au murit Şase dintre cei şapte pacienţi internaţi în ultimele două săptămâni la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti cu simptome de gripă sezonieră au murit, au anunţat miercuri reprezentanţii unităţii medicale.
Sorina Honţaru (DSP Argeş) despre cazurile copiilor bolnavi: Nu se pune în discuţie o epidemie În judeţul Argeş nu se pune problema existenţei unei epidemii, în condiţiile în care cazurile de îmbolnăviri la copii au apărut în mai multe localităţi, aflate la distanţe apreciabile, a afirmat, joi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Argeş, medicul Sorina Honţaru.
Argeş: Cazurile de toxiinfecţie alimentară de la o grădiniţă din Piteşti, provocate de nerespectarea regulilor de igienă în bucătărie Cele cinci cazuri de toxiinfecţie alimentară înregistrate pe 11 octombrie la o grădiniţă din municipiul Piteşti au fost provocate de nerespectarea regulilor de igienă în bucătăria în care se pregătea hrana, a anunţat miercuri prefectul judeţului Argeş, Cristian Soare.
Argeş: Numărul elevilor de la o şcoală din Piteşti internaţi cu suspiciuni de toxiinfecţie alimentară a ajuns la 36 Numărul elevilor de la Şcoala I. L. Caragiale din Piteşti internaţi cu suspiciuni de toxiinfecţie alimentară a ajuns luni la 36, cu 14 mai mulţi decât în urmă cu o zi, conform datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Argeş.