Cele mai citite
 


Dâmboviţa: Spitalul Judeţean, plin de gândaci
miercuri, 9 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Judeţean Târgovişte este plin de gândaci, iar Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a efectuat un control la acestă instituţie medicală, la solicitarea prefectului de Dâmboviţa, Iancu Caracota.
Iniţial, atât DSP cât şi conducerea spitalului, la solicitarea reprezentanţilor presei, au negat că ar fi gândaci în Spitalul Judeţean Târgovişte.
La Colegiul Prefectural, prefectul Iancu Caracota a solicitat măsuri urgente de salubrizare şi de dezinsecţie a unităţilor sanitare.

''Am primit foarte multe sesizări din partea cetăţenilor, care s-au plâns de starea de salubritate a spitalelor din judeţul Dâmboviţa. Riscul este contractarea infecţiilor intraspitaliceşti şi nu putem să ne jucăm cu sănătatea oamenilor. Voi monitoriza în continuare această problemă'', a precizat prefectul Iancu Caracota.

Potrivit raportului transmis de DSP Instituţiei Prefectului, s-a constatat prezenţa gândacilor în secţiile Cardiologie, Boli Interne şi Chirurgie - Ortopedie.

''Planul de prevenire şi combatere a vectorilor era respectat parţial, din cauza resurselor financiare limitate ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, care nu au permis contractarea serviciilor unor prestatori specializaţi. La sfârşitul lunii mai, au fost achiziţionate insecticide avizate de Ministerul Sănătăţii, fiind dispuse măsuri pentru îndepărtarea şi distrugerea insectelor, în scopul prevenirii infecţiilor nosocomiale'', se arată în raportul DSP Dâmboviţa.

Mai mulţi bolnavi internaţi în Spitalul Judeţean Târgovişte se plâng de faptul că nu pot dormi noaptea, că stau să omoare gândacii din salon, iar semnale au venit şi din partea unor mămici internate la Maternitate care susţin că stau să păzească nou născuţii, de frică să nu le intre gândaci în gură.
''Exclus să existe gândaci la secţia Maternitate'', a declarat, pentru AGERPRES, managerul Spitalului Judeţean Târgovişte, Carmen Marcu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dâmboviţa: DSP a anchetat cazul bătrânului ajuns la Spitalul Judeţea cu larve în rănile de la picior Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa a efectuat o anchetă în cazul bătrânului ajuns de la un centru social la Spitalul Judeţean Târgovişte cu larve în răni la picior, a descoperit mai multe nereguli şi a trimis concluziile Colegiului Medicilor.
Dâmboviţa: Gândaci la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte este plin de gândaci, iar şeful secţiei de Chirurgie, Jean Popescu, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că insectele apar periodic în unitatea mdicală din cauza rezistenţei pe care o capătă la anumite insecticide.
Dâmboviţa: Lipsă de medici la Spitalul Judeţean Târgovişte; aproape 100 de posturi sunt vacante Spitalul Judeţean Târgovişte se confruntă cu o mare deficienţă de medici, fiind vacante 97 de posturi, iar cea mai gravă situaţie este la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU), a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, managerul unităţii medicale, Claudiu Dumitrescu.
Dâmboviţa: Spitalul Judeţean Târgovişte a fost reabilitat cu fonduri europene Spitalul Judeţean Târgovişte a fost reabilitat printr-un proiect cu fonduri europene de 83 de milioane de lei, la inaugurarea de marţi fiind prezent premierul Victor Ponta.
Dâmboviţa: S-a inaugurat un proiect de informatizare a spitalelor din judeţ finanţat cu fonduri UE Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a participat, joi, la Spitalul Judeţean Târgovişte, la inaugurarea proiectului european ''Dezvoltarea serviciilor publice electronice la unităţi sanitare în judeţul Dâmboviţa''.
Dâmboviţa: Bătrân cu larve în răni la picior, adus la Spitalul Judeţean Târgovişte de la un centru social Un bătrân de 67 de ani cu larve în răni de la picior a ajuns la Spitalul Judeţean Târgovişte de la Centrul de Asistenţă Medico Socială Bucşani din judeţul Dâmboviţa.