Cele mai citite
 


China caută voluntari pentru faza a doua a testării vaccinului anti-SIDA
sâmbătă, 21 martie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Beijing, 21 mar /Agerpres/ - Oamenii de ştiinţă chinezi caută voluntari pentru cea de-a doua fază a testării pe oameni a vaccinului experimental anti-SIDA, informează Xinhua şi AFP.

Primul grup de 49 voluntari, studenţi în medicină şi funcţionari cu vârste între 18 şi 50 ani, a primit vaccinul experimental în mai 2005, la nouă ani după debutul cercetărilor în China.

"Persoanele inoculate nu au prezentat niciun semn de efecte adverse. Testele de imunizare au obţinut rezultate favorabile", a precizat la inaugurarea fazei a doua Kong Wei, unul dintre cercetătorii implicaţi în proiect.
Pentru a fi aprobat, un vaccin trebuie să treacă prin trei faze de teste clinice: prima este axată mai ales pe securitate, a doua pe rata de imunizare, iar a treia pe rata de protecţie a grupelor cu grad înalt de risc, notează Xinhua.
Primele teste au fost efectuate în regiunea autonomă Zhuang, din provincia sudică Guangxi.
Potrivit cifrelor oficiale, considerate de experţi mult subevaluate, la sfârşitul lui 2008 s-au înregistrat în China 276.630 cazuri de SIDA, dintre care 38.100 mortale.AGERPRES/(Irina Cristea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.