Cele mai citite
 


Suceava: Administraţiile preiau spitalele cu personal insuficient
miercuri, 9 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Administraţiile judeţeană şi locală vor prelua spitalele din judeţ fără datorii, dar cu personal insuficient şi cheltuieli mari, a declarat, marţi, directorul DSP Suceava, Alexandru Lăzăreanu.
El a spus că direcţia urmează să primească de la Ministerul Sănătăţii protocolul privind predarea celor zece spitale aflate în această situaţie, precizând că a purtat deja discuţii cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Vasile Ilie, responsabil de această problemă, căruia i-a transmis situaţia datoriilor, numărul de paturi, dar şi de personal.

Lăzăreanu a subliniat că niciun spital nu are numărul de posturi ocupate în funcţie de necesar.
'Pe viitor, Consiliul Judeţean şi consiliile locale în administrarea cărora sunt spitalele vor analiza şi vor vedea cu ce pot interveni, pentru că 90% din cheltuieli se duc pe salarizare şi ar trebui să nu depăşească 60 - 70%', a spus Alexandru Lăzăreanu.

Potrivit lui Lăzăreanu, un spital la standarde europene ar trebui să aibă trei angajaţi la un pat, iar în Suceava este un raport de sub un angajat la un pat.
'Când ai oameni ai şi calitate. Mi-e teamă pentru unele zone', a spus Lăzăreanu, exemplificând cu secţiile de psihiatrie unde noaptea este doar o asistentă şi o infirmieră, iar în cazul decompensării unui pacient, situaţia ar putea fi complicată.

Referindu-se la debitele spitalelor, Lăzăreanu a spus că sunt foarte mici în comparaţie cu alte judeţe unde au ajuns de ordinul sutelor de miliarde de lei vechi.
Directorul DSP Suceava a exemplificat cu Serviciul de Ambulanţă care avea la sfârşitul lunii aprilie datorii de 300.000 de lei, spitalul din Siret circa 200.000, iar cel din Suceava de aproximativ 50.000 de lei.

În cadrul celor zece spitale din judeţ (Spitalul de urgenţă ''Sfântul Ioan cel Nou'' Suceava, spitalele municipale Fălticeni, Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, spitalele orăşeneşti Gura Humorului, Siret, Solca şi cele de psihiatrie Câmpulung Moldovenesc şi Siret) sunt angajaţi 294 de medici, 1395 de asistente medicale şi 919 infirmiere, brancardieri şi alte categorii de personal auxiliar sanitar.
Numărul paturilor existente în cele zece spitale este în prezent de 3.272 de paturi, comparativ cu 3808 în 2002.

Cele mai multe, 1.279, sunt la Spitalul de Urgenţă 'Sfântul Ioan cel Nou' Suceava, urmat de Spitalul Municipal Rădăuţi, cu 520 de paturi, iar cele mai puţine la Spitalul de Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc şi Solca - 80, dar şi la Spitalul Orăşenesc din Siret - 85.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Spitalele din judeţ au fost preluate de autorităţile locale Suceava, 8 iul /Agerpres/ - Descentralizarea unităţilor medicale cu paturi din judeţul Suceava s-a încheiat, fiind preluate de administraţiile locale şi ultimele două, respectiv Spitalul de Psihiatrie şi cel Municipal din Câmpulung Moldovenesc.
Spitalele şi Ambulanţa, avertizate de DSP să asigure medicamente şi linii de gardă în perioada de caniculă Spitalele şi Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Suceava trebuie să asigure medicamente, materiale sanitare şi linii de gardă cu personal medical în sezonul estival, conform unei recomandări a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, a declarat, pentru AGERPRES, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al...
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.
Suceava: Alte cinci secţii ale Spitalului judeţean modernizate cu bani de la MS, BM şi CJ La Spitalul de urgenţă ''Sfântul Ioan cel Nou'' Suceava au fost inaugurate, luni, alte cinci secţii reabilitate şi modernizate, cu finanţare de la Ministerul Sănătăţii, Banca Mondială şi Consiliul Judeţean (CJ) Suceava. Valoarea lucrărilor de reabilitare şi dotarea cu mobilier a secţiilor se ridică la...
Vaslui: Asistenta de la Ambulanţă care a sustras bani de la un pacient, mutată disciplinar la Huşi Asistenta medicală de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, care a sustras bani din bagajul unui pacient care era transferat între două secţii ale Spitalului Judeţean, a fost mutată disciplinar la substaţia Huşi.
Suceava: Dosar penal în cazul decesului bebeluşului de opt luni; DSP şi Colegiului Medicilor fac anchete Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a demarat o anchetă administrativă în cazul unui bebeluş în vârstă de opt luni, suspect de meningo-encefalită, care a murit în elicopterul care-l transporta de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava la un spital din Iaşi, pentru a se vedea dacă au fost...