Cele mai citite
 


Programele de sănătate ale Băncii Mondiale în Africa sunt ineficiente /Fundaţia Bill Gates/
joi, 10 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Programele de sănătate de mai multe miliarde de dolari lansate în Africa subsahariană de 10 ani de Banca Mondială şi de partenerii săi au fost de departe ineficiente, afirmă un raport publicat miercuri în cadrul unui proiect al Fundaţiei Gates, citat de AFP.
Potrivit acestui document intitulat 'Ajutor fără rezultat', redactat în urma cercetării grupului ACTION dedicat luptei împotriva tuberculozei şi finanţat de Fundaţia Bill şi Melinda Gates, nu există deloc indicii care să permită concluzia că abordarea adoptată de Banca Mondială ar fi un succes.

Această abordare sectorială - aşa-numită SWAps /sector-wide approaches/ - a fost creditată că ar fi ameliorat situaţia sanitară în ţările din Africa subsahariană, ceea ce nu este exact cazul, potrivit raportului.

ACTION /Advocacy to Control TB Internationally/ a examinat în special utilizarea SWAps pentru a controla tuberculoza.

Concluzia care se desprinde din raport este că Banca Mondială şi partenerii săi nu au acordat suficientă atenţie pentru ameliorarea controlului asupra acestei maladii infecţioase între anii 2001-2008 în proiectele lor de dezvoltare sectorială.

Aceste programe, în ţări în care cazurile de tuberculoză sunt numeroase, prevăd rareori măsuri specifice în acelaşi timp pentru a detecta în populaţie persoanele afectate şi pentru a le îngriji: rata reuşitelor în materie nu depăşeşte 20 %.

Or, această maladie infecţioasă cunoaşte din nou o puternică incidenţă care devine o problemă sanitară mondială cerând măsuri eficiente de control, subliniază autorii raportului.

În timp ce în Asia Banca Mondială a depus eforturi de control al maladiei prin investiţii importante care ţinteau lupta împotriva tuberculozei, în Africa Banca mondială a urmat o abordare sectorială mai difuză, potrivit raportului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Banca Mondială: În lupta contra Ebola, personalul medical trebuie suplimentat cu 5.000 de oameni Combaterea maladiei Ebola care afectează Africa de Vest presupune ca personalul medical implicat să fie suplimentat cu 5.000 de oameni, a anunţat marţi preşedintele Băncii Mondiale, Jim Yong-kim, transmite DPA.
România, în pericol de epidemie de HIV România este în pericol să cadă pradă unei epidemii de HIV în rândul consumatorilor de droguri injectabile în lipsa banilor destinaţi prevenirii contactării virusului, avertizează experţi de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, citaţi de revista americană Time, în ediţia din 13-20 septembrie.
Banca Mondială face o legătură între obezitate şi preţurile ridicate la alimente Preţurile alimentare au scăzut comparativ cu vârful atins în vară, dar rămân apropiate de nivelul lor record, împingându-i pe săraci spre variante 'junk food' şi obezitate, a apreciat Banca Mondială /BM/, într-un raport publicat joi, preluat de AFP.
Banca Mondială: Impactul Ebola asupra economiei Africii va fi mai mic decât se estima Costul epidemiei de febră hemoragică Ebola asupra economiei Africii Sub-Sahariene este posibil să fie unul de ordinul a 3-4 miliarde de dolari şi nu de 32 de miliarde de dolari conform unui scenariu pesimist, a declarat miercuri economistul şef al Băncii Mondiale pentru Africa, Francisco Ferreira, transmite...
Râurile din Asia, America Latină şi Africa sunt din ce în ce mai poluate (raport UNEP) Râurile din Asia, America Latină şi Africa sunt din ce în ce mai poluate ameninţând direct sănătatea a peste 300 de milioane de persoane şi indirect producţia alimentară în numeroase state, potrivit unui raport al Organizaţiei Naţiunilor Unite publicat marţi şi citat de AFP.
BM: Femeile din România câştigă 90 de cenţi la un dolar plătit pentru bărbaţii cu acelaşi job Femeile angajate în România câştigă 90 de cenţi în raport cu un dolar câştigat de un bărbat care are acelaşi loc de muncă, în timp ce în Europa şi în Asia Centrală raportul este de 80 de cenţi la un dolar, potrivit unui Raport al Băncii Mondiale privind egalitatea de şanse dintre femei şi bărbaţi.