Cele mai citite
 


Disfuncţionalităţi în tratamentul bolnavilor de HIV/SIDA
joi, 10 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Situaţii dificile în asigurarea tratamentului pentru bolnavii de HIV/SIDA sunt la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti, şi la spitalele din Suceava, Botoşani şi Neamţ, a precizat, miercuri, directorul executiv al Uniunii Naţionale a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA), Petre Iulian.
El a explicat că schemele de tratament includ mai multe medicamente şi dacă unul singur lipseşte nu se poate asigura schema.
Potrivit lui Petre Iulian, argumentele au fost că banii au plecat cu întârziere şi achiziţionarea acestora a întârziat.
'Din întâlnirea cu reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate a reieşit că fondurile actuale asigură tratamentul pentru încă două, trei luni. În septembrie banii se vor termina, iar în această situaţie asigurarea tratamentului va fi întreruptă. Situaţia este valabilă pentru toate bolile, nu numai pentru HIV/SIDA'', a spus, pentru AGERPRES, Petre Iulian.
Acesta şi-a exprimat îngrijorarea în ceea ce priveşte coplata în sănătate. 'Ne facem griji pentru introducerea coplăţii la tratamente şi servicii medicale. Cei de la Casă (n.r. CNAS) au spus că au trimis această reglementare la Parlament. De pe site-ul Casei reiese că multe tratamente apar cu coplată chiar şi pentru HIV/SIDA. Este vorba de tratamente care nu ţin de programul în sine, coplata pentru aceste medicamente ajunge şi la peste 1.000 de lei pe lună', a explicat Petre Iulian.
El susţine că, odată cu scăderea salariilor, şi contribuţia la fond va fi mai mică, deci banii vor fi insuficienţi.
La rândul său, preşedintele UNOPA, Cristian Roşu, a făcut referire la faptul că s-au diminuat banii cu 20% de către CNAS din cauza colectării slabe.
El a menţionat că s-au demarat procedurile privind licitaţia naţională pentru achiziţionarea medicamentelor.
De asemenea, dr. Roxana Rădoi de la Spitalul de Boli infecţioase şi boli tropicale 'Victor Babeş' a declarat, pentru AGERPRES, că suma alocată pentru asigurarea tratamentului pentru 2010 acoperă doar 60% din necesar, iar banii vor ajunge până la începutul lunii septembrie.
Ea a spus că dacă nu se va face rectificare bugetară medicii nu vor mai putea asigura tratamentul pentru cei aproximativ 800 de pacienţi care se tratează în acest spital, iar întreruperea lui ar însemna chiar moartea acestora.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Preşedintele CNAS susţine că de la 1 octombrie coplata nu se va aplica şi bolnavilor cronic Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), dr. Lucian Duţă, a declarat miercuri că bolnavii cronic nu vor trebui să plătească în plus, de la 1 octombrie, pentru medicamentele compensate.
Bolnavii cronici înregistrează sincope în asigurarea tratamentului Bucureşti, 15 dec /Agerpres/ - Un număr de 1.000 de pacienţi cu HIV/SIDA, peste 200 de persoane cu afecţiuni oncologice şi aproximativ 300 de pacienţi cu hepatită B şi C au întrerupt tratamentul pentru că nu au găsit medicaţia, au anunţat miercuri, în conferinţă de presă, reprezentanţii Coaliţiei Or...
Suceava: CJAS a semnat acte adiţionale la contractele cu furnizorii de servicii medicale Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a încheiat pentru luna aprilie acte adiţionale la contractele de furnizare de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale cu furnizorii care se aflau în contract cu instituţia, în baza adresei CNAS ce are în vedere prevederile Contractului...
Botoşani: Colectă de alimente şi apă pentru bolnavii de la Sanatoriul Podriga Botoşani, 27 iun /Agerpres/- Cantităţi importante de alimente, apă şi sucuri au fost colectate în cadrul unei campanii de ajutorare a Sanatoriul de Neuropsihiatrie Podriga.
Botoşani: Medic de familie verificat de Casa de Asigurări după ce a anunţat că îşi vinde cabinetul şi pacienţii Conducerea Casei de Asigurări de Sănătate din Botoşani a declanşat o anchetă pentru a verifica activitatea unui medic de familie care a postat un anunţ pe un site de specialitate prin care îşi anunţă intenţia de a vinde cabinetul medical, inclusiv pacienţii asiguraţi aflaţi pe lista sa.
Guvern: 60 de spitale pierd finanţarea guvernamentală, iar 7 devin cămine de bătrâni, cu bani de la Ministerul Muncii Guvernul va sista începând de vineri finanţarea centrală pentru 60 de spitale, iar alte 7 unităţi spitaliceşti vor fi transformate în cămine de bătrâni, cu fonduri guvernamentale prin Ministerul Muncii, potrivit unor hotărâri adoptate joi de Executiv, a anunţat ministrul Sănătăţii, Attila Cseke.