Cele mai citite
 


Preşedintele Asociaţiei Distribuitorilor de Medicamente: În iulie, totul se prăbuşeşte, fără o infuzie de bani
joi, 10 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Plata datoriilor către farmacii s-a făcut numai pentru luna septembrie 2009, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, vicepreşedintele Colegiului Farmaciştilor din România, Clara Popescu.
'Casa Naţională de Asigurări de Sănătate ne spune că plăţile se vor face când vor intra bani. Deşi s-a dat o OUG pentru plata datoriilor la 210 zile nu sunt în stare să plătească datoriile nici pe anul trecut, deşi au fost date credite de angajament', a susţinut Clara Popescu.
Ea a precizat că în ţară au fost plătite în unele judeţe 20% - 30% din datoriile pentru luna octombrie, în condiţiile în care ar fi trebuit deja făcute plăţile pentru noiembrie 2009.
Popescu spune că situaţia farmaciilor este una dramatică, pentru că, neavând bani, distribuitorii nu le mai aprovizionează şi există riscul ca oamenii să rămână fără medicamente.
'Fiecare farmacie va elibera medicamente atât cât va putea', a mai spus Clara Popescu.
La rândul său, preşedintele Asociaţiei Distribuitorilor de Medicamente, dr. Vasile Viorel, a declarat, pentru AGERPRES, că situaţia este foarte gravă.
'Producătorii fac presiuni şi nu ne mai dau medicamente dacă nu plătim. Spitalele au şi ele datorii. Ministrul Sănătăţii ne-a promis că va începe plata datoriilor către spitale. Pentru asta trebuie o OU pentru a permite efectuarea plăţilor. O rectificare bugetară nu se poate face, nefiind buget. Ni s-a spus că acest lucru va fi posibil abia după ce se vor strânge banii din reducerea pensiilor şi salariilor. Dacă nu se face o infuzie de bani în luna iulie totul se prăbuşeşte', a afirmat dr. Viorel Vasile.
Datoriile spitalelor către distribuitorii de medicamente sunt de aproximativ 100 milioane de euro, a mai spus acesta.
În urmă cu o lună, numărul farmaciilor intrate în insolvenţă era de 1.500, iar în faliment - 400.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Voiculescu: Plata suplimentară a gărzilor va fi reglementată, în perioada următoare, printr-o OUG Plata suplimentară a gărzilor va fi reglementată printr-o ordonanţă de urgenţă, în săptămânile următoare, dintr-un buget pus la dispoziţie de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, a declarat miercuri ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.
PM Ponta: Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu se desfiinţează, se reorganizează sistemul de sănătate Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) nu se va desfiinţa, însă sistemul de sănătate va fi reorganizat astfel încât Casele judeţene de sănătate să îşi reducă cheltuielile de personal şi de bunuri şi servicii, a anunţat joi premierul Victor Ponta.
CNAS: Vor fi introduse noi sub-programe în sprijinul bolnavilor de cancer Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Ministerul Sănătăţii au în vedere dezvoltarea Programului de oncologie şi introducerea unor sub-programe noi, care să vină în sprijinul bolnavilor de cancer, atât copii cât şi adulţi, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă organizată de Asociaţia Pavel...
Cristian Buşoi: Fondurile alocate în 2013 au făcut posibilă rezolvarea unor probleme importante Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a avut în 2013 cel mai mare buget din istorie, respectiv 23,123 miliarde lei, care a ajutat la rezolvarea unor probleme din sistem, însă finanţarea rămâne insuficientă, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, preşedintele CNAS, Cristian Buşoi.
Adina Geană: CNAS nu are datorii Bucureşti, 12 mai /Agerpres/ - Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) nu are nicio datorie faţă de furnizorii de servicii, a declarat, miercuri, directorul CNAS, dr. Adina Geană, adăugând că 'sunt termene scadente, dar nu datorii, şi se vor plăti la timp'.
Asociaţia Dăruieşte Viaţă a dat în judecată Casa Naţională de Asigurări de Sănătate Asociaţia Dăruieşte Viaţă anunţă că a dat în judecată Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), susţinând că pacienţii bolnavi de cancer "sunt nevoiţi să aştepte şi trei luni ca să primească un medicament prescris de către medicul curant sau aprobarea pentru un PET/CT".