Cele mai citite
 


Prezervativele, o componentă 'esenţială' a luptei împotriva SIDA, potrivit ONU
miercuri, 18 martie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Viata Sexuala
 

Geneva, 18 mar /Agerpres/ - Programul Naţiunilor Unite pentru SIDA /ONUSIDA/ a declarat miercuri că prezervativele sunt o componentă ”esenţială” a luptei împotriva maladiei, reacţionând astfel la declaraţii făcute cu o zi în urmă de Papa Benedict al XVI-lea, care a apreciat că acestea ”agravează” epidemia.

”Prezervativele reprezintă o parte esenţială a prevenţiei” ce cuprinde o paletă largă de măsuri sociale, comportamentale şi medicale, a afirmat organizaţia Naţiunilor Unite într-un comunicat. ”În contextul în care sunt înregistrate 7.400 de infectări noi în fiecare zi, lumea nu poate opri epidemia de SIDA fără a pune capăt noilor infectări cu virusul HIV”, a explicat ea.

Pentru organizaţie, al cărei sediu este la Geneva, nu există nicio ”măsură magică” ce ar permite, de una singură, eliminarea epidemiei.
În cadrul primei zile a vizitei sale în Africa, Papa Benedict al XVI-lea a declarat că ”nu se poate rezolva problema SIDA /.../ prin distribuirea de prezervative” şi că ”din contră, utilizarea /acestora/ agravează problema”, declanşând o vastă polemică de-a lungul lumii.AGERPRES/(Bogdan Mureşan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Liban: o revistă ("Jasad") ridică vălul de pe subiecte privind sexualitatea, tabu în cultura arabă Beirut, 8 aprilie /Agerpres/ - O revistă lansată recent, în Liban, a decis să ridice vălul ce acoperă subiecte tabu în cultura arabă precum masturbarea ori homosexualitatea, în pofida reacţiilor de protest ale unor oficiali, informează luni AFP.
Chirurgia "luminată" - un nou tip de chirurgie împotriva cancerului Londra, 27 aprilie /Agerpres/ - O echipă de oameni de ştiinţă de la University of California din San Diego, a anunţat că a reuşit să eficientizeze procesul chirurgical în cazul bolnavilor de cancer prin crearea unei hărţi luminoase a ţesutului tumoral, astfel încât acesta să poată fi extras în totalitate...
Numărul persoanelor vindecate de cancer, în creştere Bucureşti, 27 aprilie /Agerpres/ - Un studiu european - Eurocare-4 - recent dat publicităţii arată o creştere constantă a numărului persoanelor considerate vindecate dintre cele diagnosticate cu cancer.
Tot mai multe spitale americane îşi reduc serviciile şi concediază personal Washington, 27 aprilie /Agerpres/ - Multe din spitalele din Statele Unite ale Americii sunt nevoite, din cauza dificultăţilor financiare cauzate de recesiunea economică, să reducă din serviciile oferite pacienţilor şi să concedieze personal medical, după ce deja au efectuat restructurări bugetare în...
Gripa porcină, suspectată că s-ar fi extins în Europa Paris, 27 aprilie /Agerpres/ - Gripa porcină, suspectată că a ucis 81 de persoane în Mexic, pare să se extindă în diferite ţări, temerile autorităţilor sanitare mondiale de o pandemie umană fiind în creştere, informează AFP.
Stare de urgenţă în SUA din cauza gripei porcine Washington, 27 aprilie /Agerpres/ - Statele Unite ale Americii au declarat duminică ”stare de urgenţă sanitară” din cauza gripei porcine şi au anunţat măsuri de verificare ce vor viza persoanele care se vor prezenta la frontiere provenind din ţări atinse de virus, potrivit ministrului pentru securitatea...