Cele mai citite
 


Bebeluşii născuţi prematur pot avea probleme de sănătate cum ar fi autismul sau surzenia
joi, 10 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie
 

Bebeluşii născuţi prematur, chair dacă acest lucru se întâmplă doar cu o săptămână înainte de termen, pot suferi de grave probleme de sănătate cum ar fi autismul sau surzenia, potrivit unui studiu recent publicat în revista PLoS Medicine, transmite miercuri Efe.

În plus, aceşti copii ar putea dezvolta şi alte patologii, cum ar fi deficitul de atenţie, hiperactivitatea, dislexia sau problemele de vedere.

Pentru acest studiu a fost analizat randamentul şcolar al unui număr de 400.000 de copii şi s-a demonstrat că elevii care s-au născut după o sarcină de 39 de săptămâni - adică 18.000 de copii - aveau o probabilitate mai mare de a avea nevoie de ajutor suplimentar la studii, faţă de cei care au trecut de 40 de săptămâni de gestaţie completă în uter.

Această descoperire este în special gravă în Anglia şi Ţara Galilor, unde unul din cinci bebeluşi (22 la sută) se nasc la 39 de săptămâni, iar 41 la sută între săptămânile 37 şi 38, procent în creştere din cauza sporirii numărului de cezariene efectuate la alegere, şi nu din motive de urgenţă.

Din acest motiv, cercetătorii de la Universitatea din Glasgow sunt de părere că operaţiile de cezariană ar trebui efectuate cât mai puţin posibil, şi doar în caz de necesitate medicală.

Pe lângă pericolele pe care le poate reprezenta pentru bebeluş, cezariana poate fi periculoasă şi pentru mamă, deoarece există riscul formării de cheaguri de sânge, infecţii sau apariţiei unor probleme la viitoarele naşteri, menţionează sursa.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
O femeie a născut prematur siameze la Spitalul Clinic Judeţean Constanţa O mamă a născut siameze, marţi dimineaţă, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, perechea de fetiţe fiind adusă pe lume prin operaţie cezariană, în Clinica Obstetrică-Ginecologie I.
Neamţ: DSP a finalizat ancheta în cazul bebeluşului decedat în secţia de nou-născuţi a Spitalului Judeţean Cauza decesului în cazul nou-născutului prematur geamăn născut în 9 iulie 2016 prin operaţie cezariană la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ este hemoragia cerebrală, în contextul bolii hemoragice, a concluzionat ancheta Direcţiei de Sănătate Publică, pe baza raportului necropsiei.
Copiii născuţi prematur prezintă un risc crescut de tulburări de autism şi de atenţie Naşterile premature pot altera conectivitatea între diferite părţi ale creierului, ceea ce ar putea creşte riscul de tulburări de autism şi deficit de atenţie, potrivit unui studiu britanic publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS) din SUA, informează AFP.
REPORTAJ/Satu Mare:Zeci de copii abandonaţi şi mame care, după ce nasc, "dispar" fără urmă din spital Soarta este de multe ori mai crudă decât îşi pot imagina mulţi oameni. Cel mai bine o ştiu medicii şi asistenţii de la Secţia de Nou Născuţi a Spitalului Judeţean Satu Mare, unde anual sunt zeci de copii abandonaţi.
Vaslui: Verificări la Spitalul Judeţean de Urgenţă, după ce un bebeluş a murit la două ore de la naştere Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui a dispus efectuarea unor verificări privind cazul unui bebeluş care a decedat la două ore după naştere.
Vaslui: Anchetă în cazul unui bebeluş născut mort la Maternitatea din Bârlad Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui au demarat o anchetă în cazul unui bebeluş născut mort la Maternitatea Bârlad, după ce familia a acuzat cadrele medicale de neglijenţă.