Cele mai citite
 


CNAS: Controalele privind acordarea concediilor medicale au vizat medicii de familie şi cei de specialitate
joi, 10 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Efectuarea controalelor de structurile de specialitate ale caselor de sănătate au fost dispuse de preşedintele CNAS, ca urmare a noilor reglementări privind acordarea concediilor medicale, se menţionează într-un comunicat transmis, miercuri, AGERPRES.
Acţiunile de control au vizat fără nicio discriminare medici de familie şi medici de specialitate care au încheiat convenţii de acordare de certificate medicale cu toate Casele de asigurări de sănătate, informează CNAS.

Politica de eficientizare a serviciilor medicale asumată de conducerea CNAS şi instituţionalizată prin Contractul cadru 2010 obligă toţi actorii sistemului de asigurări de sănătate ''să-şi exercite cu consecvenţă şi fermitate obligaţiile ce le revin pentru menţinerea unui climat corect şi onest în raport cu beneficiarii serviciilor de sănătate'', se arată în comunicat.

CNAS contează pe o bună colaborare cu toţi partenerii din sistem pentru ''efectuarea acelor reglaje de fineţe care să ducă atât la funcţionarea fără sincope a sistemului sanitar, cât şi la satisfacţia asiguratului''.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Preşedintele CNAS crede că medicii de familie vor relua, de joi, eliberarea reţetelor compensate şi gratuite Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, dr. Lucian Duţă, şi-a exprimat speranţa că medicii de familie ar putea să reia, începând de joi, prescrierea de reţete compensate şi gratuite.
Preşedintele CNAS condamnă conducerea medicilor de familie că boicotează semnarea contractelor cadru Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, dr. Laurenţiu Duţă, a declarat, vineri, la o conferinţă de presă, că sunt semnale din judeţe potrivit cărora medicii de familie nu sunt lăsaţi de către conducere să semneze contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate, deşi aceştia ar dori, dând exemplu...
Preşedintele CNAS: Nu voi lua în considerare dosarele de hepatită făcute în laboratoarele din afara listei Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, a anunţat, miercuri, că nu va aproba spre decontare dosarele pacienţilor cu hepatită ale căror testări sunt făcute în alt laborator decât cele 50 anunţate oficial.
Preşedintele CNAS: Guvernul a introdus un medicament pentru boli rare pe lista de compensate şi gratuite Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, a anunţat, miercuri, că pe lista medicamentelor compensate şi gratuite adoptată marţi de Guvern se află şi o moleculă pentru boli rare.
Timiş: Preşedintele CNAS, Cristian Buşoi, pregăteşte măsuri antifraudă în sistemul sanitar Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Cristian Buşoi, pregăteşte măsuri antifraudă pentru reducerea risipei banilor publici, acestea urmând să fie anunţate după ce le va discuta cu premierul Victor Ponta şi cu ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.
Preşedintele CNAS susţine că de la 1 octombrie coplata nu se va aplica şi bolnavilor cronic Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), dr. Lucian Duţă, a declarat miercuri că bolnavii cronic nu vor trebui să plătească în plus, de la 1 octombrie, pentru medicamentele compensate.