Cele mai citite
 


Arad: Medic ginecolog, acuzat de malpraxis de o pacientă
joi, 10 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un medic ginecolog din oraşul Ineu, judeţul Arad, este acuzat de malpraxis de familia unei femei căreia i-a provocat un avort, la cabinetul său privat.
Dr. Nicolae Bulzan, medic ginecolog în vârstă de 72 de ani, din oraşul Ineu, i-a efectuat la finele săptămânii trecute unei femei din acelaşi oraş o întrerupere de sarcină, la cererea acesteia, dar, în timpul intervenţiei chirurgicale, uterul pacientei a fost perforat.

Soţul femeii susţine că medicul a ieşit din cabinet şi i-a spus să cheme de urgenţă ambulanţa şi să o ducă pe soţia sa la Arad, deoarece are hemoragie abundentă.

'Pacienta a ajuns la noi vineri seară, în stare gravă, cu hemoragie internă masivă, fiind supusă imediat unei intervenţii chirurgicale în urma căreia starea femeii a fost stabilizată şi s-a reuşit şi salvarea uterului. Starea femeii s-a ameliorat, astfel că a fost transferată de la Secţia de Anestezie Terapie Intensivă a spitalului într-un salon post-operator, unde va mai rămâne sub observaţie medicală', a declarat, miercuri, dr. Sorin Prişcă, directorul Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie 'dr. Salvator Vuia' din Arad.

Pacienta a depus o sesizare la Direcţia de Sănătate Publică Arad, acuzându-l pe medic de malpraxis.

'Nu pot comenta la acest moment cele întâmplate. Ceea ce pot însă să vă spun este că pacienta a depus o sesizare la DSP şi, având în vedere faptul că sunt întrunite condiţiile legale, sesizarea a fost transmisă Comisiei de Malpraxis din cadrul DSP Arad, comisia demarând o anchetă în acest caz pentru a se stabili dacă a fost sau nu vorba despre malpraxis', a declarat Dana Negru, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Arad.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Arad: Ginecologul septuagenar din oraşul Ineu, cercetat penal Medicul ginecolog din oraşul arădean Ineu, care a perforat uterul unei femei în urma unei întreruperi de sarcină, este cercetat penal pentru vătămare corporală din culpă.
Galaţi: Medic ginecolog acuzat de malpraxis pentru secţionarea vezicii urinare a unei femei Sorin Manea, soţul unei femei din comuna gălăţeană Barcea, a depus plângeri la comisia de malpraxis a Direcţiei de sănătate publică Galaţi şi la spitalul Anton Cincu din Tecuci, după ce un medic ginecolog i-a secţionat femeii vezica urinară şi ureterele în timpul unei operaţii de natură ginecologică...
Vaslui: Anchetă la SJU în cazul unei femei trimise acasă cu sarcina oprită din evoluţie Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui a demarat o anchetă după ce o femeie a reclamat faptul că a fost trimisă acasă de un medic ginecolog din spital, deşi avea un act medical doveditor, eliberat de o clinică privată, potrivit căruia sarcina sa era oprită din evoluţie.
Vaslui: Medic ginecolog prins în flagrant luând mită de 1.500 de lei Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) - Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA), sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, au prins, luni, în flagrant o doctoriţă în cadrul secţiei Obstetrică Ginecologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă...
Galaţi: Medic ginecolog acuzat de malpraxis Gălăţeanul Costel Cristofan a depus, miercuri, plângeri la comisia de malpraxis a Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, la Colegiul Medicilor şi la Spitalul de Urgenţă Sf. Andrei din localitate, dar şi la Ministerul Sănătăţii, acuzând un medic ginecolog că nu a participat la naşterea fiicei lui deşi...
Botoşani: Anchetă la maternitate, după un presupus caz de malpraxis Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani, Corneliu Mihai, a dispus, luni dimineaţă, constituirea unei comisii care să ancheteze un posibil caz de malpraxis la Secţia de obstetrică şi ginecologie.