Cele mai citite
 


Hunedoara: Spitalele pierd 225 de paturi
joi, 10 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cele 13 spitale din judeţul Hunedoara vor pierde 225 de paturi în urma procesului de restructurare, conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) menţionând însă că reducerile sunt cele mai mici din ţară.
Cele mai multe paturi vor fi reduse de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, de unde vor fi restructurate 50 de paturi, unitatea sanitară urmând să funcţioneze cu 778 de paturi, a declarat, miercuri, directorul DSP Hunedoara, Dumitra Ştefan.

Ea a menţionat că Spitalul de Urgenţă din Petroşani va pierde 43 de paturi şi va funcţiona cu 612 locuri pe secţii. Acelaşi număr de paturi (612) este prevăzut şi pentru Spitalul Municipal din Hunedoara, după o reducere de 43 de locuri.
'Nu s-au făcut reduceri la Centrul de Sănătate Călan, unde sunt numai 15 paturi, şi la Petrila, unde avem un spital cu 70 de paturi pentru bolnavii cronici', a menţionat directorul DSP Hunedoara.

Cât priveşte procesul de descentralizare a spitalelor, acesta va începe după ce actul normativ emis de Ministerul Sănătăţii va fi publicat în Monitorul Oficial.

'Vom avea trei spitale care vor ţine de Consiliul Judeţean Hunedoara. Este vorba de Spitalul de Urgenţă Deva şi de sanatoriile TBC de la Brad şi Geoagiu. Spitalul de psihiatrie din Zam va rămâne sub tutela Ministerului Sănătăţii. Restul spitalelor vor aparţine de consiliile locale ale oraşelor respective', a precizat directorul DSP Hunedoara.

Procedura de descentralizare a spitalelor va fi prezentată primarilor din localităţile de reşedinţă, în cadrul unor întâlniri ce sunt programate să înceapă săptămâna viitoare. Printre altele, primarilor li se va explica faptul că bugetele locale nu vor trebui să suporte costurile generale de funcţionare ale spitalelor, sumele necesare fiind asigurate, în principal, din contractele cu Casa de Asigurări de Sănătate şi din programele de sănătate finanţate de Ministerul Sănătăţii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunedoara: Spitalele mici din Valea Jiului ar putea avea probleme la contractarea serviciilor Spitalele mici din Valea Jiului ar putea avea probleme la încheierea contractelor cu Casa de Asigurări de Sănătate, în condiţiile în care acestea nu pot oferi un pachet complex de servicii şi dotări cu aparate medicale performate, aşa cum s-ar întâmpla dacă s-ar comasa într-o singură instituţie sanitară...
Hunedoara: Centrul de Sănătate Călan, transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva Deva, 10 mar /Agerpres/ - Centrul de Sănătate din oraşul Călan a fost transferat în subordinea Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva printr-o hotărâre adoptată joi, într-o şedinţă a Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, autorităţile judeţene apreciind că doar în acest mod va fi posibilă asigurarea asistenţei...
Activitatea Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, verificată de Ministerul Sănătăţii Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii (MS) va verifica activitatea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani în urma unor neclarităţi legate de autorizarea Sanatoriului de neuropsihiatrie Podriga, se arată într-un comunicat de presă remis joi de MS.
Hunedoara: Consiliul Judeţean preia în administrare trei spitale Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara va prelua, în administrare, trei unităţi sanitare, printre care se numără şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, numirea managerilor interimari urmând să fie făcută peste o săptămână, în cadrul unei şedinţe extraordinare la care vor fi convocaţi consilierii judeţeni.
Hunedoara: Autorităţile solicită decontarea tuturor serviciilor din spitale Deva, 29 iun /Agerpres/ - Primarii din mai multe oraşe hunedorene au solicitat Casei de Asigurări de Sănătate să deconteze toate serviciile care se efectuează în spitale, în contextul preluării acestor unităţi sanitare în subordinea autorităţilor locale, de la 1 iulie.
Hunedoara: Toate spitalele mari deţin autorizaţii de funcţionare pentru unităţile de transfuzie a sângelui Toate spitalele mari din judeţul Hunedoara deţin autorizaţiile sanitare de funcţionare pentru unităţile de transfuzie a sângelui necesar în special la secţiile de ATI sau în cazul intervenţiilor chirurgicale majore, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, medicul şef al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP)...