Cele mai citite
 


Grupul farmaceutic italian Recordati a achiziţionat societatea românească Artmed International
joi, 10 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Grupul farmaceutic italian Recordati, cu sediul la Milano, a anunţat, marţi, intrarea pe piaţa românească, prin achiziţionarea integrală a pachetului de acţiuni al societăţii româneşti de profil Artmed International, valoarea tranzacţiei ridicându-se la 1,2 milioane de euro, informează miercuri pagina online a cotidianului italian financiar-economic MilanoFinanza.
Achiziţia societăţii din România se înscrie în strategia grupului italian de a-şi dezvolta prezenţa pe pieţele din ţările Europei Centrale şi de Est prin achiziţii strategice, mărind în acelaşi timp capacitatea comercială şi vizibilitatea companiei Recordati, care urmăreşte astfel să obţină şi noi licenţe de comercializare a unor produse farmaceutice, menţionează sursa citată.


Această achiziţie a determinat miercuri dimineaţă o creştere de 1,6 la sută a acţiunilor Recordati pe bursa milaneză, dar, în ciuda acestei evoluţii pozitive, analiştii consultaţi de Milano Finanza au definit noua achiziţie ca fiind 'puţin relevantă la nivel operativ'.

Această achiziţie a Recordati nu este comparabilă cu altele făcute recent de grup, cum ar fi cele ale Yeni ilac din Turcia şi Herbacos-Bofarma din Republica Cehă, deoarece Artmed nu este o societate de producţie farmaceutică, ci doar una de pură promovare, au menţionat analiştii citaţi de cotidianul italian.

Recordati Group este unul dintre cele mai mari grupuri farmaceutice din Europa, distribuind o amplă gamă de produse farmaceutice, atât proprii, cât şi sub licenţă, îndeosebi cardiovasculare şi genito-urinare, cu o cifră de afaceri de 747,5 milioane de euro şi un profit net de 110,6 milioane de euro în 2009, cu peste 2.800 de angajaţi şi o prezenţă în creştere în Europa de Est.

Firma românească Artmed a fost fondată în 2005, ca furnizor de servicii specializate de marketing pentru companii de prim rang, ca Bristol-Myers Squibb şi Pfizer, înregistrând anul trecut vânzări de peste 35 de milioane de euro.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Marile companii farmaceutice fac testări clinice în ţări cu lacune în legislaţie, printre care şi România Marile companii farmaceutice conduc numeroase experimente clinice în străinătate, în ţări în care reglementările în domeniu sunt practic inexistente şi unde agenţia guvernamentală a SUA de protecţie a consumatorului, Food and Drug Administration /FDA/, nu ajunge, iar 'greşelile' sunt închise în mormintele...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
Parker Lewis: Piaţa românească de fuziuni şi achiziţii este nesemnificativă la nivel global Piaţa de fuziuni şi achiziţii din România poate fi caracterizată ca una nesemnificativă la nivel global, până în acest moment, determinată în fapt de comportamentul pasiv al antreprenoriatului local, potrivit unui comunicat de presă al firmei de consultanţă Parker Lewis, remis, miercuri, AGERPRES.
Investitorii: Cine face tranzacţii în sectorul farmaceutic din România în următorii doi ani este nebun! Activitatea de tranzacţii de fuziuni şi achiziţii (M&A) în sectorul farmaceutic din România va fi puternic afectată pe termen scurt de contextul actual, caracterizat de lipsă de vizibilitate, termene lungi de plată, neîncasarea facturilor, a declarat marţi Bogdan Ţenu, senior manager la Ernst&Young România...
EY România: Trei sferturi dintre consumatorii europeni apelează la reţelele sociale pentru informaţii în domeniul sănătăţii Aproape trei sferturi (72%) dintre consumatorii europeni online de peste 18 ani apelează la social media pentru a-şi procura informaţii din domeniul sănătăţii, în timp ce 80% dintre medici utilizează canalele şi reţelele online în activitatea lor, arată studiul EY România, dat publicităţii marţi.
Forum Comercial al Industriei Farmaceutice din România, în perioada 15-16 martie Blue Business Media organizează în perioada 15-16 martie la Hotel Ramada Parc, Bucureşti, Forumul Comercial al Industriei Farmaceutice din România, o întâlnire strategică internaţională a reprezentanţilor sectorului farmaceutic din instituţiile guvernamentale din România, UE, organizaţii din România...