Cele mai citite
 


Tulcea: Vârstnicii refuză să asculte recomandările medicilor
joi, 10 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Tot mai multe persoane de vârsta a treia refuză să urmeze recomandările medicilor, astfel că numărul apelurilor înregistrate de Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) din această cauză a crescut cu până la 15% în ultimele zile faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
Directorul SJA, Dumitru Vâlcu, a declarat pentru AGERPRES că miercuri medicii au fost solicitaţi să intervină în cazul a două persoane în vârstă cu probleme cardiace care nu au mai urmat recomandările medicilor şi nu au mai luat pastile, astfel că bolile acestora s-au acutizat.

'Sunt tot mai multe persoane care neglijează recomandările medicilor, context în care boala li se acutizează, şi apelează tot mai des la Ambulanţă crezând că îşi vor rezolva problemele cu ajutorul unei pastile, aşa că numărul apelurilor pe care le înregistrăm a crescut cu până la 15%. Şi vorbim aici despre persoane cu afecţiuni cardiace', a afirmat directorul Vâlcu.

El a mai spus că în ultimele zile a constatat că foarte multe persoane de vârsta a treia se plimbă la amiază prin oraş, sub soarele arzător, fără pălării de soare.

'Oamenii în vârstă ar trebui să înţeleagă că la prânz nu trebuie să se plimbe cu capul descoperit prin soare şi nici să consume băuturi alcoolice', a menţionat directorul SJA.

Potrivit sursei, în ultimele 24 de ore SJA nu a înregistrat cazuri de leşin pe stradă din cauza temperaturilor ridicate, acordând însă sprijin în cazul a două persoane care consumaseră băuturi alcoolice.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Serviciul Judeţean de Ambulanţă are nevoie de un buget anual de peste 13,6 milioane de lei Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Tulcea are nevoie în acest an de un buget de peste 13 milioane de lei, începând de luna viitoare sumele necesare acestei instituţii publice urmând să fie asigurate de Ministerul Sănătăţii.
Serviciul Judeţean de Ambulanţă Tulcea: Petiţia on-line pentru reînfiinţarea unei ambulanţe la Sulina, inoportună Petiţia lansată pe o reţea de socializare pentru reînfiinţarea la Sulina a unui punct al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Tulcea nu este considerată un demers oportun de către conducerea instituţiei publice.
Tulcea: Serviciul Judeţean de Ambulanţă, verificat de Ministerul Sănătăţii Ministerul Sănătăţii a verificat recent modul în care conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) din Tulcea respectă legislaţia în vigoare privind funcţionarea şi modul în care se fac achiziţiile publice, după ce sindicatele din instituţia publică au sesizat mai multe nereguli.
Brăila: Serviciul Judeţean de Ambulanţă a avut în 2015 aproximativ 56.000 de intervenţii Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Brăila a intervenit anul trecut în aproximativ 56.000 de urgenţe medicale, după cum a informat luni managerul instituţiei, dr. Viorica Uscatu.
Vâlcea: Serviciul Judeţean de Ambulanţă deschide o nouă staţie în comuna Tetoiu Serviciul Judeţean de Ambulanţă Vâlcea a deschis un nou punct în comuna Tetoiu, care va deservi şase localităţi, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, primarul localităţii, Antonie Lucian.
Tulcea: Autorităţile sanitare au scos la concurs opt posturi de medici Direcţia de Sănătate Publică (DSP) şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) din Tulcea au scos la concurs câte patru posturi de medici, concursurile pentru ocuparea acestora urmând să aibă loc la sfârşitul săptămânii.