Cele mai citite
 


Telefonul mobil contribuie la răspândirea microbilor în spitale
vineri, 11 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Telefoanele mobile, calculatoarele şi alte obiecte constituie o cale importantă de răspândire a infecţiilor nozocomiale în spitale, clinici şi aziluri de bătrâni - este ceea ce reiese dintr-un studiu realizat de medici britanici şi americani, scrie cotidianul francez La Croix.
'Ca şi alte obiecte (tastatura calculatoarelor pe care sunt înregistrate toate datele medicale ale pacienţilor, aparate de luare a tensiunii, termometre, clanţele saloanelor), telefonul mobil este purtător de agenţi infecţioşi', explică doctorul Michel Drancourt, profesor de microbiologie la Universitatea din Marsilia.

'Însă nu atât aparatul este de vină, cât practicile personalului medical: doctori, asistente, infirmiere, kinetoterapeuţi', adaugă el. 'Este important, înainte de toate, să rupem lanţul de transmitere între pacienţi şi cei ce-i îngrijesc', precizează Michel Drancourt. De aici, necesitatea de a se spăla pe mâini cât de des se poate cu o soluţie hidroalcoolică. Este suficient pentru uciderea microbilor, mai ales a stafilococului auriu, 'inamicul public numărul unu', fatal uneori (care se află la originea unor infecţii respiratorii), a virusurilor diareici şi a virusului respirator sincitial (VRS) care produce bronşiolite sau pneumonii la copii.

'Deşi, ca urmare a măsurilor aplicate, numărul infecţiilor nozocomiale a scăzut mult, continuăm să facem eforturi pentru a impune o igienă care să includă spălarea frecventă a mâinilor', spune medicul, citat de La Croix.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Studiu neconcludent privind legătura dintre telefonul mobil şi cancerul la creier Geneva, 17 mai /Agerpres/ - Un important studiu internaţional referitor la legătura dintre folosirea telefonului mobil şi două tipuri de cancer la creier s-a dovedit neconcludent, potrivit unui material ce va fi publicat în International Journal of Epidemiology în această săptămână, informează luni agenţia...
Telefoanele mobile pot dăuna calităţii somnului (studiu) Lumina albastră a ecranelor de la telefoanele mobile întârzie secreţia melatoninei, hormonul numit "al somnului", arată un studiu desfăşurat pe tineri şi menţionat miercuri de 20minutes.ch.
Telefoanele mobile nu generează cancer la creier, susţin unii cercetători britanici Londra, 22 feb /Agerpres/ - O perioadă lungă de timp, cercetătorii, pe de o parte, şi oficialii guvernamentali şi reprezentanţi ai societăţilor comerciale, pe de altă, au dus o polemică acerbă cu privire la siguranţa telefoanelor mobile, deşi unele studii mai vechi relevau că telefonul mobil favorizează...
Telefoanele mobile afectează metabolismul glucozei Utilizarea timp de 50 de minute a unui telefon mobil măreşte metabolismul glucozei în organism, în regiunea creierului situată în apropierea antenei, conform rezultatelor preliminare ale unui studiu publicat marţi în SUA.
Olt: A crescut frecvenţa îmbolnăvirilor prin infecţii respiratorii; cei mai afectaţi sunt copiii şi tinerii Frecvenţa îmbolnăvirilor prin infecţii respiratorii acute şi pneumonii a crescut săptămâna trecută, odată cu scăderea temperaturilor, peste o sută de persoane din judeţul Olt necesitând internarea în spitale din cauza afecţiunilor menţionate, potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP)...
Folosirea celularului ar putea afecta fertilitatea masculină, potrivit unui studiu israelian Folosirea telefoanelor mobile mai mult de o oră pe zi ar putea afecta calitatea spermei dublând riscul de scădere la niveluri infime a şanselor de procreare, potrivit unui studiu realizat de experţi israelieni, citat de EFE.