Cele mai citite
 


Talibanii folosesc bombe infectate cu hepatită şi HIV
vineri, 11 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Luptătorii talibani îşi 'asezonează' dispozitivele explozive cu ace de seringă murdare folosite de dependenţii de droguri în speranţa infectării trupelor britanice cu HIV, a dezvăluit joi cotidianul britanic The Sun.
Seringile hipodermice sunt ascunse sub pământ cu vârful în sus pentru a-i înţepa pe experţii echipelor de detectare a minelor şi a bombelor amplasate de talibani.

Acele de heroină sunt suspectate de contaminare cu hepatită şi HIV. Dacă bomba explodează, acele devin şrapnele zburătoare fatale.

Tactica folosită pe câmpurile Helmandului a fost adusă atenţiei publice de parlamentarul conservator şi fost ofiţer de armată Patrick Mercer. El s-a întrebat retoric: 'Oamenii ăştia nu au nicio limită? Aceasta este definiţia războiului murdar'.

Mai sunt adăugate în dispozitivele explozive şi lame de ras. Drept urmare, toate echipele de genişti din cadrul armatei regale britanice au fost echipate cu mănuşi de protecţie din kevlar.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Studiu ANA: Heroina - cel mai consumat drog, fiind administrată în mare măsură în amestecuri Heroina este declarată drept cel mai consumat drog (95%), ea fiind administrată în cea mai mare măsură în amestecuri cu alte substanţe (cele mai populare fiind combinaţiile de heroină cu metadonă, cu noi substanţe psihoactive - NSP şi cu cocaină) - relevă un nou studiu realizat de specialiştii Agenţiei...
12.500 de persoane au fost testate pentru HIV, hepatită B şi C printr-un program derulat de Institutul 'Matei Balş' Un număr de 12.500 de persoane au fost testate gratuit pentru HIV, hepatită B şi hepatită C în cadrul unui program derulat de Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş", iar dintre acestea 7,6% au ieşit pozitiv la testul pentru hepatită B, 3,28% - la cel pentru hepatită C şi 0,4% pentru HIV...
Dr. Sorin Petrea (Institutul 'Matei Balş'): Infecţia cu hepatita C este în creştere la utilizatorii de droguri injectabile Din ce în ce mai mulţi utilizatori de droguri injectabile sunt infectaţi cu hepatita C, a afirmat dr. Sorin Petrea, directorul medical al Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş".
34.000 de persoane vor fi testate gratuit pentru HIV şi hepatita B şi C până în 2016 Un număr de 34.000 de persoane vor fi testate gratuit până în data de 30 aprilie 2016 pentru virusul hiv şi hepatitei B şi C, în cadrul unui proiect lansat joi la Institutul Naţional de Boli infecţioase "Matei Balş".
Informatii despre Hepatita C 1. Hepatita C Hepatita C este o afecţiune contagioasă a ficatului. Virusul hepatic C se transmite în primul rând prin expunerea la sânge infectat, care poate avea loc în cazul consumatorilor de droguri intravenoase, transfuziilor cu sânge sau produse din sânge, tatuajelor cu ace/tuş contaminate, e...
Constanţa: Adolescentă consumatoare de droguri, dispărută dintr-un centru pentru tineri seropozitivi O adolescentă de 16 ani este căutată de poliţişti, după ce pe 3 septembrie a plecat din centrul Casa Speranţa din localitatea Mihail Kogălniceanu, instituţie unde sunt găzduiţi şi trataţi copii şi tineri infectaţi cu HIV, şi nu a mai revenit.