Cele mai citite
 


Ministrul Sănătăţii precizează că la controalele concediilor medicale nu s-au folosit deocamdată poliţişti
vineri, 11 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a afirmat, joi, că, până în prezent, nu s-a apelat la poliţişti la controalele efectuate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pentru verificarea acordării concediilor medicale.
'Nu a fost cazul de prezenţa poliţistului. Vom apela la aceştia numai în cazuri întemeiate, cazuri în care apar probleme. Nu dorim să ne întâlnim cu astfel de situaţii. Poliţia poate merge la domiciliu numai dacă este solicitată, pentru că pacientul nu doreşte să deschidă sau să primească controlul', a spus ministrul Sănătăţii.

El a evidenţiat că aceste controale privind eliberarea certificatelor medicale sunt făcute diferenţiat şi se au în vedere atât reglementările existente până pe 17 aprilie, cât şi după această dată, când au apărut noile reglementări.

Ministrul Sănătăţii a atras atenţia că persoanele care au semnat declaraţia pe propria răspundere trebuie să respecte prevederile acesteia, inclusiv intervalul orar la care trebuie să fie la domiciliu.

Attila Cseke a dat exemplul unui caz constatat la Hunedoara, unde o femeie care avea mâna ruptă a mers să îşi cumpere o pâine iar în acest interval de timp a venit un control şi i-a fost anulat concediul medical, pentru că nu a găsit-o acasă.

'Trebuie să respectăm regulile ca să putem să ne disciplinăm. Din momentul în care a semnat acea declaraţie, în care sunt stipulate orele în care trebuie să stea acasă, trebuie să fie respectate', a spus ministrul.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, joi, printr-un comunicat transmis AGERPRES, că Fondul Naţional Unic de Asigurări de Sănătate a fost suplimentat, în doar trei săptămâni, cu peste 900.000 de lei din amenzile aplicate şi sumele încasate ca urmare a respingerii de la plată a concediilor medicale care au fost eliberate ilegal.

Potrivit sursei citate, la cererea ministrului Sănătăţii, Attila Cseke, în perioada 19 mai - 4 iunie, reprezentanţii caselor de asigurări de sănătate au efectuat acţiuni de control care au vizat modul de acordare a concediilor medicale, dar şi eliberarea certificatelor de concediu medical.

Timp de trei săptămâni au fost verificaţi, la nivel naţional, 1.540 de medici care au eliberat certificate de concediu medical, identificându-se abateri de la legislaţia în vigoare în cazul a 336 dintre aceştia.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministerul Sănătăţii: Numărul concediilor medicale a scăzut în 2010 cu 45% faţă de anul precedent Bucureşti, 13 ian /Agerpres/ - Numărul concediilor medicale acordate în 2010 a scăzut cu 45% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2009, ca urmare a noului sistem de acordare a concediilor medicale introdus de Ministerul Sănătăţii (MS) şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, informează un comunicat al...
Ministrul Sănătăţii acuză campanii mediatice împotriva eliminării finanţării de la CNAS a spitalelor private Foarte mulţi care îşi pierd privilegiile încearcă, probabil, să facă anumite campanii mediatice împotriva eliminării finanţării spitalelor private din fondurile de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, a susţinut, luni, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.
Nicolăescu: Ministerul Sănătăţii primeşte 200 milioane lei din fondul de rezervă Executivul a adoptat în şedinţa de miercuri o hotărâre prin care va transfera 200 de milioane de lei din fondul de rezervă către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, a anunţat ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.
Attila Cseke: Am solicitat pentru rectificarea bugetară o sumă de 4,4 miliarde de lei Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a anunţat, vineri, la Târgu Mureş că a solicitat pentru rectificarea bugetară, care ar putea avea loc în luna august, o sumă de 4,4 miliarde de lei.
Guvern: CNAS, autorizată pentru angajamente legale de maximum 500 de milioane de lei Guvernul autorizează Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) să încheie angajamente legale suplimentare în anul 2010, în limita a 500 milioane de lei, pentru plata medicamentelor, cu şi fără contribuţie personală, potrivit unei ordonanţe de urgenţă adoptate, miercuri, de Executiv.
Eugen Nicolăescu: Toate programele naţionale vor fi gestionate de Ministerul Sănătăţii Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat vineri, la Oradea, că instituţia pe care pe o coordonează a luat decizia să gestioneze absolut toate programele naţionale, iar finanţarea, indiferent de sursă, să fie asigurată de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS).