Cele mai citite
 


Doi bistriţeni au rămas fără concediu medical plătit, nefiind găsiţi la domiciliu
vineri, 11 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Doi bistriţeni au rămas fără concediu medical plătit, după ce, în timpul unei verificări efectuate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Bistriţa-Năsăud, în baza noilor prevederi legale, nu au fost găsiţi la domiciliu.
Directorul general al CJAS Bistriţa-Năsăud, Vilhelm Szekely, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că cele două cazuri au fost depistate în cursul zilei de miercuri, dată la care au fost declanşate controalele la domiciliu în întreg judeţul.

'În cursul verificărilor, doi bolnavi nu au fost găsiţi la domiciliu în intervalul orar specificat prin lege, motiv pentru care din data de 10 iunie nu li se mai face plata indemnizaţiei de concediu medical', a precizat Szekely.

Pe lângă verificările pacienţilor la domiciliu, reprezentanţii CJAS au început din 17 mai şi controalele la medicii care au acordat concedii medicale.

Potrivit directorului CJAS, până acum au fost efectuate verificări la 53 de medici şi în marea majoritate a cazurilor s-a constatat lipsa de la dosar a adeverinţelor angajatorilor, din care să rezulte numărul de zile de concediu acordate persoanei bolnave în ultimele 12 luni.

În cazul medicilor care nu aveau aceste adeverinţe s-au aplicat avertismente scrise, urmând ca la reverificare, dacă problema va persista, să fie sancţionaţi cu amendă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Medic amendat pentru că a acordat un concediu medical retroactiv Un medic din Năsăud a fost amendat cu 5.000 lei de către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS ) Bistriţa-Năsăud, pentru că a acordat un concediu medical retroactiv.
Bistriţa-Năsăud: Bistriţenii au stat în concediu medical aproape 222.000 de zile Bistriţenii au stat în concediu medical, în cursul anului trecut, timp de aproape 222.000 de zile, ceea ce însumează peste 600 de ani, iar numărul zilelor de concediu de boală a crescut, faţă de anul 2008, cu circa 7.800 de zile, potrivit datelor furnizate AGERPRES de către Casa Judeţeană de Asigurări...
Suceava: Sancţiuni contravenţionale pentru concedii medicale în neregulă Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a aplicat 20 de sancţiuni contravenţionale medicilor care au eliberat concedii medicale fără respectarea prevederilor legale.
Olt: Servicii fictive raportate de cabinetele medicale, depistate la controalele CJAS Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Olt a imputat furnizorilor de servicii medicale din judeţ aproximativ 163.000 lei din cauza nerespectării obligaţiilor contractuale, fiind controlate atât cabinetele medicilor de familie, cât şi spitalele.
Bistriţa-Năsăud:Cheltuielile din sănătate, aproape duble faţă de veniturile încasate din contribuţii în 2015, potrivit CJAS Cheltuielile din sănătate decontate, anul trecut, prin Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Bistriţa-Năsăud au fost aproape duble faţă de valoarea contribuţiilor încasate de la asiguraţi, potrivit datelor prezentate joi, în cadrul unei conferinţe de presă, de către directorul acestei instituţii...
Timiş: Medicii sancţionaţi pentru concedii medicale, nemulţumiţi Medicii de familie care au fost sancţionaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş pentru că au eliberat certificate medicale fără adeverinţă de la angajator sunt nemulţumiţi atât de pedepse, cât şi de cuantumul sancţiunilor.